Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer 8

Kütyük

Internet Explorer 8

Kiderült, hogyan fogják hívni a Microsoft következő böngészőjét.

Dean Hachamovitch, a vállalat egyik menedzsere Redmond MSDN blogján jelentette be, hogy miként is fogják hívni a következő Internet Explorert. Erre azután kerített sort, miután interjút készített Bill Gates-szel, ahol a Microsoft alapítója ígéretet tett arra, hogy a fejlesztőkkel nemsokára részletes információkat fog közölni. Eddig ugyanis mindössze annyi derült ki, amennyit Gates az egyik hét eleji interjújában árult el: „Félig tele van a pohár. Számos új dolgot adtunk hozzá, amit eddig nem, de nem mindent, amit a felhasználók szeretnének.”

Visszatérve az elnevezésre, nagy meglepetés nem történt: a jelenlegi, füles (és gyakran igencsak instabil) böngészést lehetővé tevő hetes változat utódja az Internet Explorer 8 lesz. Semmi külön kódnév, csak így, egyszerűen IE8.

Régóta neheztelnek a webfejlesztő közösségek a Microsoftra azért, mert nincsen világos útvonalterve az Internet Explorert illetően, így nehéz a jövő technikáihoz alkalmazkodniuk. Ellenpéldaként pedig fel lehet hozni a redmondi browser legnagyobb riválisát, a Firefoxot: a Mozilla nyíltforrású szoftverének várható fejlesztési lépéseiről mindig jó előre tájékoztatják az érdeklődőket. Igaz, a Firefoxra viszont az jellemző, hogy szinte egyik céldátumot sem tudták tartani, vagyis csúsztak a kiadással.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés