Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone csúcsmobil novembertől a T-Mobile-nál!?

Kütyük

iPhone csúcsmobil novembertől a T-Mobile-nál!?

Kérdések és lehetséges válaszok az iPhone európai forgalmazásával kapcsolatban.

Az Apple sokak által várva várt első mobiltelefonja, a januárban bejelentett iPhone az Egyesült Államokban csak egy mobil operátornál (AT&T) kapható, és minden jel arra mutat, hogy Európában is hasonló lesz a helyzet.

Pascal Cagni, az Apple európai részlegének vezetője a közelmúltban azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy az egyetlen szolgáltató által történő forgalmazásnak az a legfontosabb előnye, hogy a készülékhez kapcsolódó új szolgáltatásokat ily módon sokkal hatékonyabban és flexibilisebben lehet majd bevezetni. ˝Amennyiben úgy adódik a helyzet, természetesen annak sem vagyunk ellene, hogy egyszerre több európai szolgáltatónál is megjelenjen az iPhone˝ – tette hozzá emberünk.

Jól értesült források tudni vélik, hogy az Apple egy ideje már előrehaladott tárgyalásokat folytat a legnagyobb európai mobil operátorokkal. Ezen források szerint az O2, az Orange és a Hutchison viszonylag gyorsan kiesett a pixisből, és végül is két versenyző maradt állva, a Vodafone és a T-Mobile.

Nem is olyan rég, még mindenki úgy tudta, hogy végül is a Vodafone lesz a befutó az iPhone ügyben, nemrégiben viszont ennek szögesen ellentmondó híradások láttak napvilágot. A legfrissebb pletykák már arról szólnak, hogy jelenleg a T-Mobile-nak van a legnagyobb esélye az európai iPhone forgalmazásra. Elmondások szerint a Vodafone ott bukta be a dolgot, hogy a Live! portálon belüli és az iTunes-os dalvásárlást csak igen nehezen lehetne összehangolni egymással.

Különböző források úgy tudják, hogy Németországban a T-Mobile november 1-én dobja majd piacra az iPhone-t: a 8 GB-os változatért várhatóan 450 eurót (110 ezer forint) fog kérni az operátor. Az üggyel kapcsolatban a szolgáltató munkatársai egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul nem túl nagy, egész pontosan 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis, a 3G és a HSDPA azonban sajnos hiányzik belőle. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék az USA-ban múlt hét péntek óta kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés