Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telefonszolgáltató (is) lesz a Google?

Kütyük

Telefonszolgáltató (is) lesz a Google?

Egy telefonszám mindenek felett!

Pontosan nem tisztázott összegért vásárolta fel az amerikai vállalat a GrandCentral Communications nevű online, webes alapú telefonszolgáltatást nyújtó céget, derült ki a Google hivatalos blogjának egyik, tegnapelőtti bejegyzéséből. A frissen megszerzett vállalkozás lehetővé tette a felhasználók számára, hogy webes funkciókkal bővítsék ki telefonhasználatukat – például biztosított egy olyan (mester) telefonszámot, ami alá az összes többi, a felhasználó által ellenőrzött telefon elérhetőségét rögzíteni lehetett. Így elég volt csak ezt az egy számot megadni, a hívó fél pedig bárhol el tudta érni az internetezőt: munkahelyén, otthonában, mobiltelefonján. Ugyanígy kiterjesztette az online hangkommunikációt a képet is tartalmazó hangüzenetek és a hívások rögzítésének irányába.

Még 2006 szeptemberében kezdte a bétatesztelést a Craig Walker és Vincent Paquet által alapított vállalat. Ugyan széles körben nem vált ismertté a fejlesztésük, ám a Google fantáziát látott benne, és ennek köszönhetően vásárolta fel nemrég. „Szerintünk a GrandCentral technológiája jól illeszkedik a Google azon erőfeszítéseinek sorába, mellyel tovább javítható az ügyfelei közötti együttműködést elősegítő információáramlás.” – írta Wesley Chan, a vállalat hivatalos blogjában.

Az akvizíció egy újabb lépés lehet a Google telekommunikációs szolgáltatóvá válásának irányába. Amint arról néhány éve mi is írtunk, a vállalat nagyszabású felvásárlásba kezdett, ami a földbe lefektetett, de nem használt, szakszóval úgynevezett sötét üvegszálakat illeti. A dotcom válság előtt ugyanis túlméretezték az IP-hálózatot, az exponenciális adatforgalom-növekedésben bízva, ám utána jelentős visszaesés következett be, amiből csak az elmúlt egy-két évben kezd kilábalni az Internet. Sőt, szóba került az is, hogy a Google egy egész amerikai várost lefedne kísérletképpen vezetékmentes Internet-hozzáféréssel; vagyis nem lehet nem észrevenni, hogy milyen irányba (is) menetel az egykor keresőmotorjáról elhíresült birodalom.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés