Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek az arab mobiltelefonok: Irán belendül

Kütyük

Jönnek az arab mobiltelefonok: Irán belendül

Az arabok is beszállnak a mobiltelefonok gyártásába.

Hivatalos források szerint júniusban megjelenik a kereskedelmi forgalomban az első, Iránban készülő mobiltelefon. A készülék, illetve annak testvér-, illetve utódmodelljei ITMC márkajelzéssel debütálnak a piacon.


Mohammad Ebrahim Mottale, az Iran Telecommunication Manufacturing Company (ITMC) első embere a nemzetközi hírügynökségeknek azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem egyedül, hanem dél-koreai cégek segítségével kívánja megvetni a lábát a mobiltelefon piacon.

˝A szükséges szerződéseket már megkötöttük dél-koreai partnereinkkel, így hamarosan megkezdődhet a tömeggyártás˝ – nyilatkozta emberünk, aki a távol-keleti cégeket nem kívánta megnevezni, és a projekt anyagi vonzataival kapcsolatban sem kívánt részleteket elárulni.

A gyártáshoz szükséges berendezéseket már megvásárolták, és amennyiben minden jól megy, akkor az elkövetkezendő hat hónapban már több mint 300 ezer iráni mobiltelefon fog készülni. A távolabbi tervek egyébként arról szólnak, hogy két éven belül mintegy 2 millió készülék fogja elhagyni az iráni gyártósorokat.

A régió egyik legnagyobb mobil piacaként jegyzett Iránban az elmúlt évben egy olyan törvényt hoztak, mely az addigi 4 százalékról nem kevesebb mint 60 százalékra emelte az import mobiltelefonokra kivetett vámot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés