Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tilos lesz a zebrán mobilozni?

Kütyük

Tilos lesz a zebrán mobilozni?

New York-ban betiltaná egy szenátor az iPod- és a mobilhasználatot a gyalogátkeléskor.

Az egyik New York-i szenátor szerint a gyalogosoknak meg kéne tiltani a zebrákon történő áthaladáskor az olyan eszközök használatát, mint például az iPod, vagy a mobiltelefon. Carl Kruger szerint ugyanis gyalogátkeléskor az elektronikus eszközök használata balesetveszélyes. A politikus kerületében nemrég két haláleset is történt, az egyik egy 23 éves fiatal volt, aki éppen zenét hallgatott a lejátszóján, mikor elcsapta egy jármű.

„Amikor az emberek belemerülnek az iPod-jaikba vagy a mobiltelefonjaikba, nem figyelnek oda a külvilágra” – mondta. „Egyszerűen nem vesznek tudomást a környezetükről, besétálnak a gyorsuló autók közé, nekimennek a busznak, egymásnak – számtalan balesetet okozva ezzel.”

A szenátor leszögezte, hogy nincs az iPodok ellen, egyszerűen arról van szó, hogy nem megfelelően használják az emberek ezeket az eszközöket. „Ha ki akarunk menni a parkba, menjünk, és élvezzük ott a zenét, ha kocogás közben hallgatnánk, hát hallgassuk, de ne tegyük, mikor átkelünk az utakon, mert ezzel nemcsak magunkat, de mások életét is veszélyeztetjük” – mondta.

A politikus tervei szerint, akit rajtakapnának a szabálysértésen, 100 dollár bírsággal sújtanák.

Természetesen nem minden városlakó ért egyet: „Az iPod a fülünkben szól, míg az utcán történő átkeléshez a szemünket kell használnunk” – mondta egy felháborodott asszony. Sokak szerint a mobil az üzlet, a mindennapi élet része, ilyen törvényt egyszerűen nem szabad meghozni. Egyesek szerint pedig nem az iPod öl, hanem a kamion, ami átmegy a gyalogoson.

Tény, hogy a személyi szabadságát nem mindenki adja fel szívesen, legyen szó bármilyen csekély kis dologról is, mint például a zenehallgatás, vagy a telefonbeszélgetés. Minden bizonnyal, ha a kormány beleavatkozik ebbe a dologba, az nagy aggodalomra adhat okot – állítják az érdekeltek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés