Connect with us

Hirdetés

technokrata

Autópálya-matrica vásárlás: újabb lehetőségek

Kütyük

Autópálya-matrica vásárlás: újabb lehetőségek

Mától tovább bővült a virtuális autópálya-matrica vásárlási lehetőségek köre.

Az autópálya-használók immár heti és havi matricákat is vehetnek virtuális módon. Az ÁAK Zrt. partnereinek segítségével tavaly március közepétől kezdte meg virtuális matrica-értékesítő rendszerének kiépítését, melyet azóta is folyamatosan bővít. Az autósok 2006 tavasza óta SMS-sel, tavaly december óta pedig már Interneten és telefonhívással is vásárolhatnak D1 típusú 4-napos autópálya-matricát. A telefonhívásos rendszert azonban csak és kizárólag azon ügyfelek tudják igénybe venni, akik az adott szolgáltatóval előzőleg szerződést kötöttek, és az ott nyitott számlájukra pénzt fizettek be.

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően hétfőtől már heti és havi virtuális matricák is beszerezhetők a személyautók kategóriájában. A heti és havi matricákért virtuális vásárlás esetén az alapáron felül úgynevezett kényelmi díjat kell fizetni, csakúgy, mint a 4-napos változat esetében. Fontos kiemelni, hogy a fent említett fejlesztések egyelőre nem érintik azon mobiltelefonos előfizetőket, akik mobilszolgáltatójukon keresztül szeretnék megvásárolni a jogosultságot, így ők SMS-sel továbbra is csak 4-napos matricát vásárolhatnak.

A virtuális matrica-értékesítő rendszer sikerét mutatja, hogy a bevezetés óta összesen közel félmillió tranzakció zajlott a különböző csatornákon keresztül. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az alternatív értékesítési rendszer bővítése érdekében újabb és újabb alvállalkozókkal folytat tárgyalásokat, hogy ezáltal minél több ügyfele számára tegye elérhetővé ezt a kényelmes vásárlási lehetőséget.

A kényelmi díj összege a legtöbb esetben 100 forintot tesz ki, a telefonhívással történő vásárláskor azonban a 4-napos matrica esetében 42, a hetinél 83, a havinál pedig 125 forintot kell fizetni az alapáron felül. Fontos tudni, hogy a telefonhívásos vásárlás csak a szolgáltatást kínáló céggel előzetesen szerződést kötött ügyfelek számára érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés