Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a Windows Vista

Kütyük

Letölthető a Windows Vista

Csak pár kattintás, és már töltődik is az operációs rendszer.

Gyakorlatilag fennállása óta meglevő hagyománnyal szakít a Microsoft: Redmond ugyanis nemrég bejelentette, hogy a Windows Vista online is megvásárolható és letölthető lesz. Eddig a szoftverfejlesztő vállalat ellenállt ennek a trendnek, ami azonban egyre erősebben jelentkezik, ahogy minél több internetező lesz a Világhálón. Sokan felismerték már, hogy a szép csomagolás, a nyomtatott kézikönyv sokszor teljesen felesleges, ráadásul időrabló a boltban külön megvásárolni a terméket, mikor pár kattintással le is lehet tölteni.

Jelenleg microsoftos operációs rendszert csak dobozos vagy OEM formában, hardverrel együtt vásárolva lehet (legálisan) beszerezni. Január 30-ától, a Windows Vista hivatalos, otthoni felhasználók számára (is) szóló indulásától viszont a szoftver beszerezhető lesz az Interneten is – az Office 2007-tel együtt. A kezdetekkor bizonyára magas érdeklődés, és az emiatt bekövetkező szerverterhelések miatt Redmond csak Észak-Amerikában teszi lehetővé egyelőre a programvásárlás ezen formáját. Az nem ismert, hogy milyen letöltési technikával válik majd beszerezhetővé a Vista és az Office 2007, de Bittorrenttel jócskán enyhíteni lehetne a szerversávszélesség-igényt.

Arra azért nem árt felkészülni, hogy az online vásárlással beszerzett Windows Vista ugyanolyan hardverkövetelményeket támaszt a felhasználó gépével szemben, azaz a letöltés csak azoknak javallott, akik megfelelő teljesítményű számítógéppel rendelkeznek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés