Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb mobiltelefonja!

Kütyük

A világ legkisebb mobiltelefonja!

Íme egy videó arról a mobiltelefonról, mely jó eséllyel pályázik a ˝világ legkisebb készüléke˝ díj elnyerésére.

Az alábbi linken a korábbi fotók után immár videófelvételen is látható, Xun Chi 138 típusjelzésű, candybar kialakítású telefon hossza mindössze 67 milliméter, vagyis alig hosszabb, mint egy szabványos AA elem. Mindezt úgy sikerült elérniük a fejlesztőknek, hogy a hagyományos billentyűzetet, úgy ahogy van elfelejtették, így az adatbevitelről ezúttal csak és kizárólag az érintőkijelző és a hozzá való kis ceruza gondoskodik.

Az alig 55 gramm tömegű minimobilban egy 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot. A hátfalon nagy felirat hirdeti, hogy a digitális fényképezőgép felbontása 1,3 megapixel, ez azonban csak egy egyszerű, szoftveresen interpolált felbontás, mert a készülék CMOS szenzora mindössze VGA (640×480 pixel) felbontású.

A (nem bővíthető) belső memória kapacitása 138 MB, ezenkívül említést érdemel még az MP3 lejátszó, a WAP böngésző, a GPRS adatátvitel, valamint az USB interfész. Az európai forgalmazásnak nem sok esélyt adunk, lévén, hogy a pink készülék egyelőre csak kínai szövegfelismerésre képes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés