Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okostelefonok minden mennyiségben

Kütyük

Okostelefonok minden mennyiségben

Tekintsük át röviden, hogy jelenleg milyen folyamatok zajlanak az okostelefon szegmensben!

A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb, EMEA térségre (Európa, Közel-kelet, Afrika) fókuszáló felméréséből kiderül, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében a Sony Ericssonnak végre sikerült újra felkerülnie a smartphone Top5-ös listára. Az erről a neves listáról immár jó ideje hiányzott japán-svéd gyártónak is szerepe volt egyébként abban, hogy a Symbian piacrésze tovább növekedett. A Sony Ericsson sikere elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt hónapokban megjelentek a kereskedelmi forgalomban a vadonatúj UIQ platformos készülékei.

A Canalys adatai szerint az említett régióban 2006 harmadik negyedévében összesen mintegy 7,3 millió darab, úgynevezett ˝smart mobile device˝ került forgalomba, ami éves szinten megközelítőleg 11,7 százalékos növekedést jelent. A piacot egyértelműen a finn Nokia uralja, mely vállalat ezen időszakban több mint 5,5 millió készüléket adott el, és ezáltal 13,5 százalékos növekedést ért el.

A második helyezett a tajvani HTC lett: a rendkívül dinamikusan terjeszkedő cég 279,4 százalékos éves expanziót regisztrálhatott, ami konkrétan 298 ezer eladott masinát jelent. A harmadik a sorban a 253 ezres eladási darabszámmal rendelkező RIM, a negyedik pedig a már említett Sony Ericsson, a maga 219 ezres készülékszámával. A Top5-ös lista utolsó helyén a HP tanyázik, mely cég részesedése 39,5 százalékkal csökkent az elmúlt hónapokban.

Operációs rendszerek tekintetében első a Symbian (78,7 százalék), második a Microsoft (16,9 százalék), harmadik pedig a RIM (3,5 százalék).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés