Connect with us

Hirdetés

technokrata

Min dolgozik most a Nokia?

Kütyük

Min dolgozik most a Nokia?

A Nokia több neves fejlesztőcéggel karöltve egy új 3G mobiltelefon alapterven dolgozik.

Matti Vanska, a Nokia technológiai platform fejlesztésekkel foglalkozó részlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy amennyiben minden jól megy, akkor jövőre el fog készülni ez az új fejlesztés, melyben többek közt a Symbian, a Freescale, a Nokia és az Elektrobit is részt vesz.

A mobiltelefonos szoftverek fejlesztésével foglalkozó brit Symbian, az amerikai Freescale chipgyártó vállalat, a világ legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Nokia és a finn elektronikai cég, az Elektrobit idén februárban jelentette be, hogy a fejlesztési szövetség egy új harmadik generációs (UMTS) készülék alapterven dolgozik.

Vanska elmondta, hogy a fejlesztések jelenleg a legnagyobb rendben folynak, így várhatóan tartani lehet az eredeti célkitűzéseket. A Symbian egyik munkatársa azt nyilatkozta, hogy az erre az új referencia designra épülő első készülékek várhatóan már 2007 első felében fel fognak bukkanni a piacon. Ezen készülékek közös vonása lesz a Nokia S60 platformja, illetve a Freescale egychipes 3G megoldása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés