Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: megkezdődött az átállás a Wi-Fire

Kütyük

T-Mobile: megkezdődött az átállás a Wi-Fire

Az internetalapú hangbeszélgetések jóval olcsóbbak, mint a GSM-hálózaton zajlók – a piac egyik legnagyobb szereplője még szeptemberben lépni fog.

A T-Mobile egyesült államokbeli részlege a negyedik legnagyobb a mobilszolgáltatói piacon – részesedésén viszont gyorsan javíthat, ha kedvező fogadtatásra talál azon elképzelése, mely lehetővé tenné a mobiltelefon-tulajdonosok számára, hogy vezetékmentes Internet-hozzáférést is használjanak beszélgetéseikhez. A T-Mobile ugyanis bejelentette, hogy az észak-amerikai országban még ebben a hónapban elindítja azt a szolgáltatását, melynek révén az emberek, ha az otthoni wireless hálózatukban maradnak, telefonálásaikat VoIP alapokon is folytathatják.

A szolgáltatás az első lesz az Amerikai Egyesült Államokban; bár szeptember során még csak a tesztidőszak indulhat meg. Ez egyben a többi mobilszolgáltató számára is fontos jelzés lehet – ha a T-Mobile sikerrel jár a szolgáltatás adoptálása során, nekik is lépniük kell. A Cingular és a Sprint Nextel is már hasonló terveken dolgozik; és remélhetőleg ez belátható időn belül az európai piacra is hatással lesz. A Telecom Italia és az Orange például már bejelentették, hogy még az év vége előtt elindítják szolgáltatásaikat. Ezekért jellemzően 10-15 euró (3-4 ezer forint) közötti díjat számítanának fel egy hónapban, melyért cserébe az előfizető korlátlan ideig használhatná a kétmódos (Wi-Fi/GSM) telefonját otthoni hálózatában.

A Wi-Fi-alapú telefonoknak természetesen más előnyük is van, az olcsó (ingyenes) hívások mellett. Például az ünzeőprogramokhoz hasonlóan könnyen megtekinthető velük, hogy éppen melyik ismerősünk online, azaz hívható; de általuk például hangüzenetet is kaphatunk egy webportáltól stb. Ha a telefonok csatlakozását a nyilvános hotspotok elfogadják, akkor pedig szinte szükségtelenné is válik a hagyományos mobiltelefonos rendszer – a készülékek Wi-Fi hálózatról Wi-Fi hálózatra vándorolhatnak, ahogy felhasználójuk helyet változtat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés