Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak lehúzom a mobilt és már fizettem is!

Kütyük

Csak lehúzom a mobilt és már fizettem is!

Megjelent a kereskedelmi forgalomban az első NFC (Near Field Communication) támogatással rendelkező mobiltelefon.


Az NFC kompatibilis készülékekkel többek közt például oly módon lehet buszjegyet váltani, hogy a telefont a felhasználó elhúzza egy a buszon elhelyezett speciális leolvasó berendezés előtt, a buszjegy árát pedig később a havi telefonszámlán tünteti fel a mobil operátor.

Első körben a németországi Hanau-ban, két Vodafone kereskedésben lehet megvásárolni az NFC-képes Nokia 3220-as telefont. Hanauban nemrégiben zárult le a rendszer mintegy 10 hónapos tesztje, melyet követően a napokban elindult a kereskedelmi szolgáltatás. A technológiát használó felhasználók nem csak buszjegyet vásárolhatnak az említett módon, hanem az úgynevezett RMV ErlebnisCard Hanau segítségével jelentős kedvezményeket vehetnek igénybe különböző boltokban, illetve rendezvényeken.

A speciális NFC chipekkel felvértezett Nokia telefonokat 10 centiméteres közelségbe kell helyezni a leolvasó berendezésekhez, melyek hamarosan már éttermekben is ki lesznek helyezve. Az NFC technológiát ezenkívül arra is fel lehet majd használni, hogy például egy kiállításon járva a felhasználó elhúzza a telefonját egy neki tetsző festmény, vagy műtárgy előtt, majd pedig néhány másodperc múlva teljesen automatikusan különböző információkat, képeket, videókat kap a készülékére az adott művel kapcsolatban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés