Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: kisebb és könnyebb okostelefonok

Kütyük

Nokia: kisebb és könnyebb okostelefonok

Egyes, magukat megnevezni nem kívánó források szerint a Nokia közeljövőben érkező új Nseries telefonjai jelentős átalakuláson fognak keresztül menni.


Az egyik nagy telekommunikációs szolgáltató cég egyik munkatársa a napokban azt nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek, hogy a Nokia N sorozatú telefonjainak elsősorban a túlzottan nagy méret és a jelentős tömeg a hátránya, noha például fényképezős szolgáltatások tekintetében mindenképpen képesek lépést tartani a konkurenciával.

Ahogy arról már beszámoltunk, a piacvezető finn vállalat várhatóan holnap jelenti majd be három legújabb N modelljét. Ezek a telefonok méret és tömeg tekintetében egyelőre nem hoznak lényeges változást a jelenlegi Nseries készülékekhez képest, azonban a 2006-os esztendő vége felé bemutatkozó, ennél is újabb Nokia telefonok várhatóan már jelentősen kisebbek és könnyebbek lesznek.

Előzetes becslések alapján a Nokia negyedik negyedéves piaci részesedése 35 százalék volt, mely 1 százalékos bővülés az előző negyedévhez képest, és 3 százalékos növekedés éves összehasonlításban. A Nokia értékesítési árbevétele az Egyesült Államokban közel megduplázódott az előző év azonos időszakához képest. A készülékek átlagos eladási ára 103 euróra nőtt az előző negyedéves 99 euróhoz képest.

A Nokia egyik legsikeresebb modellje mostanság az N70-es. A gyártó szerint az elmúlt hónapokban világszerte ebből a 3G modellből adták el a legtöbbet (10 százalékos piacrész).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés