Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hitelesítés az Online Bankolás világában

Kütyük

Hitelesítés az Online Bankolás világában

Amikor bankot választunk, nagyon fontos a biztonsági kérdéseknek is figyelmet szenteni, legalább annyit, mint a banki kamatokra. Pat McKenna az online bankolás biztonsági hézagait elemzi, s kitér a jövőbeni megoldásokra is.

A 2 (kombinált) Faktorú Hitelesítés kombinálja az általunk ismert információt (jelszó, PIN) egy egyszer használatos adattal. Ezt a második faktort az oldal is ellenőrizni tudja, ahová bejelentkezünk. Az ötlet azon alapul, hogy a PIN-kódból valamilyen eljárással egy kódolt üzenetet álítanak elő, amit a gépünkön lévő programok nem képesek lenyomozni.
A két faktor tehát a PIN-kódból és egy olyan tokenből áll, amit ismerünk.
Ez a token számos formában a birtokunkban lehet, de a legelterjedtebb elektronikus megvalósítása egy ‘számológéphez hasonló‘ eszköz. Ezeket sokszor átlagos elektronikai eszközökbe, pl. PDA-kba integrálják, vagy plasztikkártyát csinálna belőlük.
Lássuk akkor a megoldások kivonatát. (Az egyes módszerek és gyártók emlegetése nem azok népszerűsítése érdekében történik, annak ellenére sem, hogy a szerző a 2 Faktorú Hitelesítéssel foglalkozik.)

Elektronikus tokenek: ezek a megoldások nagyon biztonságosak. Minden felhasználó saját tokennel rendelkezik, a következőkhöz hasonlóan:

A felhasználó beírja PIN-kódját egy eszközbe, ami cserébe egy OTP jelszóval áll elő. Ezt írják be a bejelentkezéskor, az oldal pedig ellenőrzi a valódiságát.
Előnye ennek a megoldásnak, hogy nagyon biztonságos, hátránya pedig, hogy drága.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés