Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-mobile: elképesztő 20 Mbit-es mobil letöltés!

Kütyük

T-mobile: elképesztő 20 Mbit-es mobil letöltés!

Természetesen a T-Mobile is komoly erőkkel képviselteti magát a Barcelonában zajló 3GSM Világ Kongresszuson.

A nemzetközi mobil operátor kiállítási standján a szerencsésebbek már kezükbe vehették a T-Mobile első HSDPA, vagyis 3,5G kompatibilis készülékét. Ez nem más, mint a korábban komoly sikereket elért T-Mobile MDA Vario utódja, mely egyébként mindeddig még nem kapta meg végleges elnevezését. Az ismeretlen típusjelzésű és árú 3,5G smartphone-ról jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy Windows Mobile 5.0 operációs rendszer teljesít szolgálatot rajta, Wi-Fi kompatibilis, beépített digitális fényképezőgépe pedig 1,3 megapixeles felbontású.

Hamid Akhavan, a T-Mobile egyik technikai vezetője a 3GSM konferencián elmondta, hogy ezzel a készülékkel akár 1,8 Mbit/s-os mobil letöltési sebességet is el lehet majd érni, vagyis mintegy ötször nagyobbat, mint egy hétköznapi 3G telefonnal. Emberünk felhívta a figyelmet arra, hogy míg napjaink leggyorsabb vezetékes ADSL kapcsolata 16 Mbit/s-os letöltést biztosít, addig 2010-re a mobil sávszélesség akár a 20 Mbit/s-ot is elérheti.

A magenta színekben pompázó operátor a március közepén Hannoverben megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállítással egy időben indítja majd be németországi kereskedelmi 3,5G, más néven HSDPA szolgáltatását.

A Highspeed-UMTS, vagyis Nagysebességű-UMTS szolgáltatás letöltési sebessége már a kiépítés első fázisában eléri az 1,8 Mbit/s-ot, de emellett a 384 Kbit/s-os feltöltési sebességre sem lehet egy rossz szavunk sem. A T-Mobile azt ígéri, hogy ahol Németországban jelenleg 3G lefedettség van, ott 2006 nyarán már mindenhol elérhető lesz a 3,5G. Az idei esztendő végére 3,6 Mbit/s-ra fog gyorsulni a HSDPA, a későbbieket illetően pedig a 7,2 Mbit/s, illetve a 14,4 Mbit/s-os sebesség elérése van célul kitűzve.

A T-Mobile tavaly óta Magyarországon is előrehaladott 3,5G teszteket folytat – a hazai 3,5G szolgáltatás beindításának időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés