Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 éves a Szabolcs és a Borsod Online

Kütyük

5 éves a Szabolcs és a Borsod Online

A két portál 2001. február 15-én indult, majd hamarosan a mindkettő saját megyéje vezető hírportáljává nőtte ki magát.

A két site a legnagyobb helyi internetportál és messzemenően a legkedveltebb helyi online médium saját megyéjében. A „One-stop-shop“ szolgáltat, informál és szórakoztat. Tömegmédiummá váltak; üzemeltetőik teljes körű szolgáltatást nyújtanak minden megyebeli internetezőnek. A szerkesztőség a legaktuálisabb Sz-Sz-B és B-A-Z megyei, magyarországi és világhírek mellett a mindenre kiterjedő szolgáltatásaira és a szórakozási lehetőségeire fekteti a hangsúlyt.

A portálok látogatói sok tekintetben hasonlítanak az ország többi internetezőjéhez. A magyar internet-felhasználókról elmondható, hogy 43 százalékuk napi szörfölő, méghozzá jellemzően olyan 30 év alatti férfi, aki otthonról is eléri a világhálót. A legjellemzőbb internetes tevékenység még mindig a levelezés, ám online magazinokat már 77 százalékuk olvas rendszeresen, és évről évre nő a világhálót tudatos információgyűjtésre használók száma is. (VMR online kutatás, 2005)

A két site látogatója jellemzően szintén fiatal vagy középkorú városlakó férfi, aki felső- vagy középfokú végzettséggel rendelkezik. 81 százalékuk gyakorlott internetező: több, mint egy éve használja rendszeresen a világhálót. Érdekesség, hogy a megyei portálok esetében az átlagosnál némileg magasabb nemcsak a 18 és 49 év közötti, magasan képzettek aránya, hanem a mobiltelefon vásárlását tervezők illetve az ezt valószínűsítők aránya is. (VMR online kutatás, 2005)

A Szabolcs Online–t a webaudit mérése alapján 2006. januárban 739 ezerszer látogatták meg, és a főoldalt majdnem 1 milliószor töltötték le. 2005. novemberi mérések szerint, az egyedi látogatók száma 136 ezer volt. A Borsod Online–t pedig idén januárban 519 ezerszer látogatták meg, és a főoldalt több mint 1 milliószor töltötték le. 2005. novemberi mérések szerint, az egyedi látogatók száma 105 ezer volt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés