Connect with us

technokrata

12 GB zene és videó egy mobiltelefonban? Igen!

Kütyük

12 GB zene és videó egy mobiltelefonban? Igen!

A Seagate Technology bejelentette, hogy elkészült legújabb miniatűr adattárolójának fejlesztési munkálataival.


A Seagate ST1.3 nevezetű, elsősorban különböző hordozható készülékekbe szánt merevlemez mindössze 1 colos méretű, ennek ellenére nem kevesebb mint 12 GB adatot lehet eltárolni rajta. A vadonatúj fejlesztésnek számító készülék 23 százalékkal kisebb helyfoglalású, 50 százalékkal nagyobb adattároló kapacitású és egyben 30 százalékkal kisebb áramfogyasztású, mint a Seagate korábbi 1 colos winchestere.

Ez egyébként a gyártó első olyan 1 colos terméke, mely az úgynevezett ˝perpendicular recording˝, vagyis merőleges adatrögzítési technológiát használja. Ez a lemezfelületre nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is adatokat tároló megoldás minden korábbinál nagyobb adatsűrűség elérését teszi lehetővé.

A mindössze 40x30x5 milliméteres méretekkel rendelkező Seagate ST1.3 fizikai védelméről a ˝G-Force Protection˝ technológia gondoskodik, mely a korábbiaknál 33 százalékkal jobb védelmet biztosít. A Seagate munkatársai elmondták, hogy amennyiben az új mini winchester szakszerűen van beszerelve egy mobiltelefonba, vagy egy kéziszámítógépbe, akkor meg sem kottyan neki, ha 1,5 méteres magasságból leejtik a földre.

A Seagate újdonsága az ígéretek szerint valamikor 2006 harmadik negyedévében jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban. A várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin