Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 GB zene és videó egy mobiltelefonban? Igen!

Kütyük

12 GB zene és videó egy mobiltelefonban? Igen!

A Seagate Technology bejelentette, hogy elkészült legújabb miniatűr adattárolójának fejlesztési munkálataival.


A Seagate ST1.3 nevezetű, elsősorban különböző hordozható készülékekbe szánt merevlemez mindössze 1 colos méretű, ennek ellenére nem kevesebb mint 12 GB adatot lehet eltárolni rajta. A vadonatúj fejlesztésnek számító készülék 23 százalékkal kisebb helyfoglalású, 50 százalékkal nagyobb adattároló kapacitású és egyben 30 százalékkal kisebb áramfogyasztású, mint a Seagate korábbi 1 colos winchestere.

Ez egyébként a gyártó első olyan 1 colos terméke, mely az úgynevezett ˝perpendicular recording˝, vagyis merőleges adatrögzítési technológiát használja. Ez a lemezfelületre nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is adatokat tároló megoldás minden korábbinál nagyobb adatsűrűség elérését teszi lehetővé.

A mindössze 40x30x5 milliméteres méretekkel rendelkező Seagate ST1.3 fizikai védelméről a ˝G-Force Protection˝ technológia gondoskodik, mely a korábbiaknál 33 százalékkal jobb védelmet biztosít. A Seagate munkatársai elmondták, hogy amennyiben az új mini winchester szakszerűen van beszerelve egy mobiltelefonba, vagy egy kéziszámítógépbe, akkor meg sem kottyan neki, ha 1,5 méteres magasságból leejtik a földre.

A Seagate újdonsága az ígéretek szerint valamikor 2006 harmadik negyedévében jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban. A várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés