Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordkapacitású miniatűr memóriakártyák

Kütyük

Rekordkapacitású miniatűr memóriakártyák

A SanDisk újfent tovább növelte miniatűr memóriakártyáinak adattároló kapacitását.


A neves gyártó bemutatta a világ első 1 GB-os microSD (Secure Digital) memóriakártyáját, mely egyben ugyebár jelenleg a világ legkisebb fizikai méretű flashmemória kártyája. Mint ismeretes, az eddigiekben csak maximum 512 MB-os kapacitású microSD termékek voltak jelen a kereskedelmi forgalomban.

A SanDisk által kifejlesztett, és korábban TransFlash nevet viselt memóriakártyák legújabb generációs kiadásán a gyártó szerint mintegy 32 órányi WMA tömörített zenét, vagyis körülbelül 480 zenei felvételt lehet eltárolni, ami igen csak figyelemre méltó, főképp annak tudatában, hogy egy ilyen kártya mennyire kis méretekkel bír. Az első körben csak az Egyesült Államokban megvásárolható 1 GB-os microSD kártyához egy speciális adapter is jár, melynek segítségével bármilyen SD bővítőslotba behelyezhető a kártya.

A SanDisk ezzel párhuzamosan bejelentette első 2 GB-os miniSD termékét, mely az 1 GB-os korábbi csúcsmodell helyébe lép.

Az 1 GB-os SanDisk microSD kártya 119 dollárba (25 ezer forint) kerül, a 2 GB-os miniSD memóriakártyáért pedig 199 dollárt (41 ezer forint) kell fizetni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés