Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson W800i vs. W810i – mik az újdonságok?

Kütyük

Sony Ericsson W800i vs. W810i – mik az újdonságok?

Tekintsük át röviden, hogy mik a legfontosabb különbségek a tavalyi év bestseller zenemobilja, vagyis a Sony Ericsson W800i és a múlt héten debütált utódmodell, a W810i között!


Az új jövevény felfrissített designt kapott és immár nem csak 900/1800/1900 MHz-es, hanem 850 MHz-es GSM hálózatokban is használható. Talán a legfontosabb újítás, hogy a GPRS mellett már az annál jóval gyorsabb EDGE vezeték nélküli adatátviteli technológiát is támogatja a telefon.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző egyes korábbi pletykákkal ellentétben nem 240×320 pixeles felbontású, hanem maradt 176×220 képpontos, illetve 18 bites színmélységű (262.144 színárnyalat), azonban lényeges változás, hogy már nem 1,8 colos (4,57 centiméter), hanem 1,9 colos (4,83 centiméter) képátlóval rendelkezik.

Újdonság a Nokia 6680-aséhoz hasonló fényérzékelő, mely a kijelző mellett a billentyűzet háttérvilágítását is az aktuális fényviszonyoknak megfelelően állítja, ily módon pedig jobb minőségű megvilágítást és alacsonyabb fogyasztást biztosít.


A 2 megapixeles felbontású, autofókuszos digitális fényképezőgéphez nem nagyon nyúltak hozzá a fejlesztők, viszont a kisebb-nagyobb külső behatásoktól (karc) védő, elhúzható lencsetakaró immár sajnos a múlté, ezenkívül érthetetlen, hogy a belső memória kapacitása miért zsugorodott 12 MB-tal. A W800i-hez hasonlóan a W810i-ben is helyet kapott egy RDS funkciós sztereó FM rádió.

A memóriában immár akár 5.000 telefonszámot is el lehet tárolni, még pedig oly módon, hogy az 1.000 bejegyzés mindegyikéhez 5-5 szám menthető el. Újdonság, hogy a címjegyzéket kompletten le lehet menteni a bővítőhelybe tett Memory Stick memóriakártyára.

A megújult böngésző alkalmazás minden korábbinál jobb minőséggel, teljes HTML kompatibilitással és keret támogatással kecsegtet, végül pedig említést kell tenni a Plug & Play USB támogatásról, melynek köszönhetően már nem kell drivert telepíteni a csatlakoztatott személyi számítógépre.

Tömören ennyi a különbség a ˝régi˝ és a ˝ráncfelvarrt˝ Walkman mobil között és kíváncsian várjuk, hogy milyen újdonságokkal lesz felvértezve a hamarosan érkező, W830i típusjelzésű modell.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés