Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kicsi, sok minden elfér rajta és ritka – mi az?

Kütyük

Kicsi, sok minden elfér rajta és ritka – mi az?

A bővítőslotos mobiltelefonok térnyerésével párhuzamosan rohamosan nő a jelenlegi legkisebb memóriakártya formátum, a microSD népszerűsége.


A TransFlash néven is ismert miniatűr kártyák, illetve a nagytudású okostelefonok elterjedése természetesen magával hozza, hogy a felhasználók egyre nagyobb kapacitású memóriakártyákat szeretnének vásárolni. A legfrissebb jelentésekből kiderül, hogy a nagy adattároló kapacitású microSD termékekből jelenleg komoly hiány van a piacon – ilyen például az 512 MB-os microSD kártya.

Mostanság egyedül az amerikai székhelyű SanDisk képes folyamatosan nagy mennyiségű 512 MB-os microSD terméket piacra dobni, ez a vállalat ugyanis elegendő MLC (Multi Level Cell) NAND flashmemória chipet vásárolt a Toshibától. Ezzel ellentétben a rivális gyártók többsége még SLC (Single Level Cell) architektúrájú termékeket gyárt.

A chipgyártók a legtöbb esetben úgy állítanak elő 256 MB-os microSD kártyákat, hogy két darab 128 MB-os, 90 nanométeres eljárás segítségével készült chipet integrálnak beléjük. Az 512 MB-os kártyákban viszont már két darab 256 MB-os, 70 nanométeres csíkszélességű flashmemória lakozik.

Jó hír, hogy a kisebb kapacitású microSD kártyák piacán csökkenni látszik a hiány, mely elsősorban a kínai gyártósorok beüzemelésének köszönhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés