Connect with us

Hirdetés

technokrata

Népszerű az FigyelőNet-Opten ingyenes törvénytára

Kütyük

Népszerű az FigyelőNet-Opten ingyenes törvénytára

Sikeresen debütált Magyarország első ingyenes online törvénytára, amely 2005 májusától érhető el.

A „Törvénytár” aloldalon megforduló naponta közel 1000 látogató leggyakrabban a Munka Törvénykönyvében keres, ezt követi a Polgári Törvénykönyv, majd az illetékekkel kapcsolatos jogszabályok. Népszerű a Magyar Köztársaság Alkotmányának tanulmányozása, valamint a nyugdíjat érintő jogi kérdések böngészése is. A látogatók érdeklődése szinte mindenre kiterjed: az aktuális ÁFA törvényektől kezdve a BKV ellenőrök jogaiig, de a honlapon járók aktívan érdeklődnek a társasházakat érintő jogi ügyek felől is, úgy mint társasházi törvény vagy akár az állattartás kérdésköre.

A hírportál ezzel a kezdeményezéssel igyekszik elősegíteni, hogy a közvélemény nagyobb magabiztossággal igazodjon el a jog világában, és megbízható forrásból ismerhesse meg állampolgári jogait, illetve az őt érintő jogszabályokat. A törvénytár egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát formában működik, és az összes, a Magyar Közlönyökben megtalálható hatályos magyar jogszabályt tartalmazza. A leggyakrabban felkeresett témakörök azt mutatják, hogy az üzleti élet szereplőin túl a magánemberek is előszeretettel böngészik a jogszabályokat.

Az Országgyűlés 2005. július 4-én fogadta el az elektronikus információszabadságról szóló törvényt, melynek értelmében 2006-tól a neten is elérhetővé kell tenni a közérdekű adatokat, köztük biztosítani kell a különböző jogszabályok és bírósági ítéletek elérhetőségét. A FigyelőNet hírportál és az Opten Informatikai Kft. 2005. május 11. óta sikeresen működtetett ingyenes szolgáltatása bizonyítja a kormányzati döntés létjogosultságát, hiszen májustól folyamatosan nő az online törvénytár látogatottsága.

A FN a teljes hatályos magyar joganyag biztosításán túl szakértők bevonásával is segítséget nyújt, hogy a keresett témakörben eligazítsa az érdeklődőket. A látogatók többek között adózás, befektetés, EU-s támogatások, ingatlanjog, munkajog, Kkv-finanszírozás kérdéskörökben fordulhatnak a terület szakértőihez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés