Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szépen lassan feljövőben a mobiltelefonos Walkie Talkie szolgáltatás, a PTT

Kütyük

Szépen lassan feljövőben a mobiltelefonos Walkie Talkie szolgáltatás, a PTT

A Push To Talk (PTT) szolgáltatások lassan, de stabilan egyre nagyobb teret nyernek maguknak – derül ki egy most közölt tanulmányból.


Az In-Stat piackutató cég egyik friss jelentése szerint az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 16,8 millióan használnak PTT szolgáltatásokat, de ezen előfizetők száma 2009 végéig közel 34 millióra fog növekedni. A piackutatók felhívják a figyelmet arra, hogy a PTT világpiac ennél jelentősen dinamikusabb ütemben fog növekedni.

Mint ismeretes, a Push To Talk technológia lényegében Walkie-Talkie, vagyis CB rádió jellegű funkciókkal vértezi fel napjaink modern mobiltelefonjait. Lényeges különbség azonban, hogy míg a rádióvevők között közvetlen rádiófrekvenciás kapcsolat van, addig a PTT-képes mobilok közötti kapcsolat GPRS, vagy éppen EDGE adatátviteli technológiára épül. A hívófélnek nem kell telefonszámot tárcsáznia és hívásfelépítésre várnia, hanem elegendő egy dedikált gombot megnyomni, majd pedig elmondani a kívánt szöveget, ami aztán villámgyorsan meg is érkezik a hívandó fél, vagy hívandó felek készülékére. A PTT előnyei közé sorolható, hogy nem létezik percdíj, fizetni ugyanis az adatforgalomért, illetve az elküldött hangüzenet darabszáma alapján kell, ezenkívül pedig nem csak két előfizető között folytatható beszélgetés. Ezzel szemben hátrány, hogy a technológia egyirányú, vagyis egyszerre mindig csak az egyik fél beszélhet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a német T-Mobile tavaly novemberben indította be PTT szolgáltatását. A T-Mobile féle Push To Talk szolgáltatás 1 eurós napi, illetve 18 eurós havidíj ellenében vehető igénybe. Akik a szolgáltatást külföldön is használni szeretnék, 4 euróért egy 100 hangüzenet küldését tartalmazó csomagot vásárolhatnak. A Push To Talk magyarországi megjelenésének várható időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés