Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia 9300 és a Nokia 9500 segítségével a munkavégzés tényleg mobillá válik

Kütyük

A Nokia 9300 és a Nokia 9500 segítségével a munkavégzés tényleg mobillá válik

A Nokia Kommunikátor Konferencián a világ vezető mobilgyártója a Nokia 9300 okostelefon és a Nokia 9500 kommunikátor üzleti alkalmazásait mutatta be.

A szakmai konferencia célja, hogy a készülékek jelenlegi és pontenciális jövőbeni felhasználónak megmutassa, hogy ezek az eszközök hogyan integrálhatók a vállalati informatikai rendszerekbe.


Dankovics Tamás, a Nokia Hungary Kft. üzletfejlesztési igazgatója elmondta: ˝Fontos számunkra, hogy a szakemberek közvetlen közelről lássák, hogy a Nokia 9300 okostelefon és a Nokia 9500 kommunikátor segítségével hogyan válhat mobillá a vállalati munkavégzés, és ez hogyan járulhat hozzá a vállalati hatékonyság növeléséhez˝.

A Nokia Kommunikátor Konferencián a Nokia és üzleti partnerei (Symantec, Pointsec, IBM, Oracle, Wayfinder, M.I.T. Systems) a Nokia 9300 okostelefonra és a Nokia 9500 kommunikátorra készült alkalmazásokat és megoldásokat mutattak be.

Biztonságos mobilkapcsolat
A Nokia 9300 okostelefon és a Nokia 9500 kommunikátor többszintű, szabványokon alapuló, vállalati igényekre tervezett biztonsági megoldáskészlettel rendelkezik.

Az adatforgalmat szabványos virtuális magánhálózat (VPN) megoldások sora biztosíthatja hatékonyan. A Nokia Security Service Manager-ből és a Nokia Mobile VPN Client-ből felépülő Nokia Mobile (VPN) megoldás például a létező vállalati infrastruktúrába integrálja, és mobilkészülékekre is kiterjeszti az IPSec VPN-t.

A Nokia 9300 okostelefonon és a Nokia 9500 kommunikátoron a mobil biztonság egy másik szintjét képezi a Symantec fejlett, on-line frissíthető, egyedülálló mobil tűzfal és vírusölő megoldása.

A Pointsec Mobile Technologies a Nokia 9300 okostelefonra és a Nokia 9500 kommunikátorra is kiterjeszti az információ automatikus, valós-idejű kódolását. A Pointsec Symbian eszközökre optimalizált rendszere megvédi és kódolja az ezen készülékeken tárolt információt, így az e-mailt, szöveges üzeneteket és képeket.
A mobil vállalat számára a Pointsec megoldása biztosítja, hogy a vállalat biztonsági követelményei könnyen megvalósíthatók és betarthatók az egész szervezet számára.


IBM megoldások
A Nokia kommunikátor-platformja és az IBM mobilszoftvereinek összekapcsolása olyan fejlett funkciókat kínál, mint pl. az azonnali üzenetküldés (Instant Messaging), emellett fokozott személyes teljesítményt, sokoldalú elérhetőséget, a vállalati alkalmazások használata során pedig elsőrangú felhasználói élményt biztosít a világ mobil munkavállalóinak.

A megoldás a Nokia kommunikátor Symbian operációs rendszerre optimalizált IBM szoftverek sorából épül fel. Ezek között szerepel a WebSphere Everyplace Access Client, a WebSphere Everyplace Connection Manager Client, a WebSphere Micro Environment, az IBM Tivoli és a Nokia kommunikátorhoz készült Lotus Sametime Instant Messaging Client.

Ezen alkalmazások a vállalat által támogatott rendszerek széles köréhez biztosítanak hozzáférést, így a felhasználók folyamatosan elérhetik a fontos információforrásokat, a vállalatok és szolgáltatók pedig a kapcsolat biztonságosságának garantálása mellett kínálhatják felhasználóiknak a magas értéket képviselő alkalmazások és szolgáltatások új választékát.

Oracle alkalmazások
Az Oracle és a Nokia közös kezdeményezésének célja, hogy elérhetővé tegye a vállalati együttműködést a mobil munkaerő számára is. Az Oracle Collaboration Suite és a Nokia üzleti készülékeinek előnyeit kombinálva a vállalati mobil együttműködés lehetőségeinek legteljesebb, integrált rendszere jön létre. A közös kezdeményezés a vállalati e-mail, naptár, címjegyzék szolgáltatások és távoli fájl kezelés fejlesztésére és értékesítésére terjed ki.

Mobil navigáció – Wayfinder
A Wayfinder megoldása most már a Nokia 9300 okostelefon és a Nokia 9500 kommunikátoron is elérhető. A Wayfinder Mobil Navigator? fejlett útvonaltervezési funkciókat kínál, részletes térképén mindig láthatja aktuális helyzetét, és mobiltelefonja hangutasításokkal vezeti Önt úticéljáig. Több százezer magyar cím, cégnév vagy Érdekes Pont után kereshet az adatbázisban. Elég megadni a keresett címet, vállalatot vagy irányítószámot, esetleg egy kategóriát, kedvencet a címlistából kiválasztani, és már csak a piros vonalat kell követni.

M.I.T. Systems
A Symbian operációs rendszerre szakosodott magyar fejlesztő cég a Nokia kulcspartnere magyarországi szoftverfejlesztésekben. A konferencián bemutatásra kerültek a Nokia 9300 okostelefonra és a Nokia 9500 kommunikátorra készült vállalati alkalmazásaik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés