Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megabitek több mint 30 szabolcsi településen

Kütyük

Megabitek több mint 30 szabolcsi településen

A CovySoft Networks átadta Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb szélessávú mikrohullámú hálózatát, amelyen már több mint 30 település csatlakozhat a világhálóra.

Az elkészült beruházás segítségével több kistérséget átfogó, Internetes gerinchálózat jött létre, amely az ADSL szolgáltatásoknál megszokott nagy sávszélességet biztosítja a településeken élő embereknek. A rendszer előnyeit már több mint 30 település élvezheti, de 2005-ben további 40-50 településen kívánja elérhetővé tenni a szélessávú csatlakozást a CovySoft Networks.

„A beruházással végre sikerült olyan kapacitásokat teremteni, amelyekben idáig nagy hiányt szenvedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. A rendszer nemcsak a településeket tudja kiszolgálni, hanem a területen fekvő ipari parkokat és gyárakat is, amelyeknél idáig nem volt elérhető a szélessávú Internet.” – mondta Kovács Zoltán a cég ügyvezetője.

A közel 300 kilométeres optikai, valamint hasonló méretű mikrohullámú szélessávú hálózat megvalósítását jelentősen segítette az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatása, mely nélkül a beruházás nem tudott volna ebben a formában megvalósulni.

Kovács elmondta, hogy „a cég további erőforrásokat és finanszírozásokat keres a rendszer további bővítése érdekében, mivel az átadás óta több mint 40 település jelezte csatlakozási szándékát”. Szintén nagy az érdeklődés a határ romániai oldalán fekvő városokból – például Szatmárnémetiből is.

„A legnagyobb eredmény az, hogy az önkormányzatok többsége tudatos Internet-felhasználó lett, többen áttértek online banking-re és az e-mail forgalom is látványosan élénkült” –emelte ki a cég vezetője.

A társaság az internetes fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektet az önkormányzatok szoftveres fejlesztésére is, ezért az önkormányzatok ingyen kapták meg a cég saját fejlesztésű portál motorját, amivel frissíthetik honlapjaikat, valamint a későbbiekben egyre több olyan interaktív szolgáltatás bevezetését kezdhetik el, melyek fontos részét képezik az elektronikus közigazgatásnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés