Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD: 30%-os processzorár csökkentés

Kütyük

AMD: 30%-os processzorár csökkentés

Az Advanced Micro Devices jelentősen mérsékelte CPU-inak árait.

Hétfőn komoly árcsökkentésről számolt be az AMD, melynek során az asztali, a szerverekbe szánt és a notebook processzorok is olcsóbbá váltak. Ennek következtében a mobil Athlon 64-esekért átlagosan 20-30 százalékkal kell kevesebbet fizetni; az asztali noteszgépek leváltását szolgálni hivatott lapkák közül például a 3700+ ára durván 30 százalékot esett, így már 321 dollárért hozzá lehet jutni (természetesen nagyobb mennyiség, ezres tétel vásárlása esetén).

Nem csak ezt a típusú notebook processzort tette olcsóbbá a gyártó: Sempron márkájú modelljei is kevesebbe kerülnek hétfő óta. Például az ebbe a kategóriába tartozó, 2800+-os jelzésű mobil CPU ára 19 százalékkal mérséklődött, így jelenleg 87 dollárért szerezhető be a viszonteladók számára. A Sempron lapkák egyébként egyaránt megtalálhatók desktop számítógépekben és noteszgépekben is.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a notebook piac területén az AMD komoly erőfeszítéseket kíván tenni az idén. Tajvani noteszgépgyártók közlése szerint 2005 során a vállalat alaposan fel fogja pörgetni mobil üzletmenetét (is). A távol-keleti források szerint április 18-án a vállalat több nagy PC-forgalmazóval (Acer, HP, Asustek) tervez elindítani egy, az egész Földre kiterjedő promóciós kampányt, melyben a Turion 64-re alapuló notebookokat igyekeznek népszerűsíteni a felhasználók előtt. Olyan új noteszgépeket mutatnak majd be a cégek, melyekben a 2800+ és 3000+ típusjelzésű lapkák dolgoznak – ezek átlagfogyasztása „mindössze” 25-35 watt között alakul.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés