Connect with us

Hirdetés

technokrata

A U2 kálváriája folytatódik az illegális zeneletöltéssel

Kütyük

A U2 kálváriája folytatódik az illegális zeneletöltéssel

A megjelenés előtt két héttel már felbukkantak az első illegális változatok az ír együttes legújabb albumából az online file-csere hálózatokon.

Július közepén veszett nyoma a U2 legújabb albumának egy franciaországi fotózás alkalmával, melynek bemutatója eredetileg is erre a hónapra volt tervezve. Az eseményt követően az együttes tagjai úgy döntöttek – kiadójukkal, az Interscope Records-szal egyetértésben -, hogy amennyiben a korongról dalok kerülnének fel az internetes file-cserélő hálózat(ok)ra, akkor az albumot azonnal elérhetővé tennék az Apple fizetős webáruházában is – a U2 ezzel azt szeretné elérni, hogy a kíváncsi internetezők számára legális forrás is rendelkezésre álljon. Erre aztán nem került sor, mivel az eltűnt dalszámok nem kerültek fel az Internetre – mostanáig.

Nos, az eredeti aggodalmakhoz képest akár még ˝sikerként˝ is elkönyvelhető lenne, hogy a ˝How to dismantle an atomic bomb˝ című album ˝csak˝ két héttel a hivatalos megjelenés előtt került fel az internetes file-cserélő hálózatokra. A U2 egyik londoni szóvivője hétfőn azt közölte a nyilvánossággal, hogy az együttes figyelmét ugyan felhívták a történtekre, de az eredeti megjelenési időpont (november 22. Európa, november 23. USA) megváltoztatásáról még nem született döntés.

Nem a U2 esete az első, amikor ismert zenészek még ki nem adott felvételei jelennek meg az Interneten. A Metallica, Eminem, Madonna és 50 cent már ˝átéltek˝ hasonló helyzetet, amikor megjelenés előtt álló dalaik a piacra kerülés előtt pár héttel hirtelen letölthetővé váltak a file-cserélő hálózatokon is (ráadásul rendre hasonló problémáról számol be a filmipar is a felfokozott hangulatban várt alkotások – Harry Potter, Mátrix, Gyűrűk ura stb. – kapcsán). Úgy tűnik, hogy a jelenség szinte egyáltalán nem fékezhető meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés