Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország.hu – ügyfélszolgálat az Interneten

Kütyük

Magyarország.hu – ügyfélszolgálat az Interneten

2004. októberében megújult a Magyarország.hu Kormányzati Portál, mely október 9-étől tesztüzemben a látogatók rendelkezésére áll. A fő hangsúly az ügyintézés mellett az állampolgári segítségnyújtásra helyezi a portál.

Baja Ferenc, a kormányzati informatikáért felelős politikai államtitkár a megújult Magyarország.hu Kormányzati Portált az Internet Hungary konferencia második napjának délutáni szekciójában mutatja be első ízben a nyilvánosságnak.

A megújult Magyarország.hu Kormányzati Portál legfontosabb szolgáltatásai

Ügyleírások – Az ügy-központúan felépített szolgáltatásban közel 900 ügyleírás magyarázza el közérthetően a felhasználóknak, mit, hol, hogyan intézhetnek el.

Szolgáltatások – Az állam- és közigazgatásban található információk gyűjteménye, adatbázisok, és egyéb, kiemelten fontos információk (például rendszámkeresés, ingatlan tulajdoni lap információ, cég információ, fogyasztóvédelem, diákhitel-kalkuláció, közigazgatási szakvizsga letölthető anyaga stb.).

Dokumentumtár – Az állampolgár ügyintézéséhez szükséges dokumentumok, űrlapok, szerződésminták letölthető változatai. Többféleképpen elérhető adatbázisok, alfabetikus sorrendben.

Jogszabálykereső – A Kormányzati Portálon található ügyintézésekhez kapcsolódó jogszabályok gyűjteménye. Az adatbázis több mint 300 hatályos és frissített jogszabályt tartalmaz.

Pályázati kereső – A meghirdetett NFT-pályázatokat, a közeljövőben meghirdetésre kerülő pályázatokat, összefoglaló intézkedéseket, az előre kijelölt központi fejlesztési projekteket, valamint az előcsatlakozási és hazai finanszírozású pályázati lehetőségeket tartalmazza. Számos kritérium alapján kereshető adatbázis.

Közigazgatási portrétár – A magyar közigazgatásban egyedülálló, jelenleg 116 portrét tartalmazó, fényképes tabló, helyettes államtitkári rangtól tartalmazza a tisztségviselők adatait. Folyamatosan bővül, a változásokat folyamatosan követve.

Sajtóközlemények – A köz- és államigazgatás által kiadott sajtóközlemények adattára. Kereshető adatbázis.

Hivatalkereső – Az ügyintézésekhez szükséges hivatalok kereshető adatbázisa. Az állampolgár település vagy irányítószám szerint kikeresheti az adott ügyintézéshez szükséges „illetékes” (hozzá legközelebbi) hivatalt.

Párbeszéd Fórum – Az állampolgárok közvetlenül fordulhatnak a portálon keresztül a közigazgatáshoz, hozzászólhatnak a közügyekhez.

Portálspecifikáció – A Kormányzati Portál nyílt forráskód alapokon épül fel, ezért a rendszerek közti együttműködés területén teljesíti a nemzetközi nyílt szabványokat, nem böngészőspecifikus, gyakorlatilag minden fontosabb böngészőn hiba nélkül jelenik meg.

Adatok a megújult Kormányzati Portálról

– 4383 darab kitöltött kérdőív tapasztalatait használták fel az átalakításnál,
– 153 internetes okmányiroda érhető el a portálról,
– 334 ingyenesen letölthető szerződésminta és formanyomtatvány áll a látogatók rendelkezésére,
– 630 topikban több mint 31.000 állampolgári hozzászólás található,
– 859 ügyleírás ad tájékoztatást a látogatók számára,
– 4800 akkreditált (nevesített) felhasználója van a Párbeszéd Fórumnak,
– 5538 címen 10.470 hivatal folyamatosan frissített címe érhető el a hivatali címjegyzékben,
– a portál 11.000 külső hivatkozást, 13.000 cikket, 20.000 belső hivatkozást tartalmaz,
– a felhasználók naponta átlagosan 40.000 oldalt töltenek le,
– 50.000 elektronikus hírlevelet küldenek ki minden nap,
– a regisztrált felhasználók száma jelenleg 92.000, ez a szám folyamatosan növekszik,
– az internetezők 10-15 %-a (160-170.000 fő) látogat el havi rendszerességgel a portálra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés