Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár 250 százalékkal gyorsabb mobil webböngészés az Operával

Kütyük

Akár 250 százalékkal gyorsabb mobil webböngészés az Operával

A különböző webböngésző alkalmazások fejlesztésével foglalkozó Opera Software kiadott egy proxy alapú vadonatúj kiterjesztést a mobil Opera böngészőhöz, mely az ígéretek szerint akár 250 százalékos gyorsulást is jelenthet a felhasználók számára.

Az Opera Mobile Accelerator lényege, hogy az előfizetők által igényelt internetes forgalom egésze folyamatosan keresztülmegy a vállalat szerverein, ahol az összes szükségtelen adat kikerül belőle, tömörítődik, és csak ezt követően kerül a felhasználók mobil eszközeire.

A mobil proxy szerverek nem számítanak teljesen új megoldásnak, hiszen például a Palm operációs rendszer alatti böngészők már jó ideje használnak ilyen technológiát, azonban az Opera most először veti be ezt a sebességnövelő eljárást.

A technológia jelentősen gyorsabb böngészést ígér, azonban természetesen nem ingyen. Az Opera Mobile Accelerator 3 hónapos, 6 hónapos, illetve 12 hónapos használata rendre 12 euróba, 20 euróba, illetve 30 euróba kerül. A szolgáltatás igénybevételéhez az ugyancsak most debütált legújabb, 6.31-es verziószámú Opera webböngésző is szükségeltetik, mely a Sony Ericsson-féle P800-as és P900-as okostelefonokon éppúgy futtatható, mint a Nokia Series 60 alapú készülékein.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés