Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes Internet-hozzáférés az A38 hajón

Kütyük

Ingyenes Internet-hozzáférés az A38 hajón

Az A38 hajó a zenei rendezvényeken kívül az A38 irodalmi, képzőművészeti és filmes programoknak is otthont ad, valamint lehetőséget nyújt viták, eszmecserék megrendezésére, illetve kísérletezésre és oktatásra is.

A XXI. század egyik fő technológiai kihívása a felhasználók helytől és időtől független kiszolgálása megfelelő sebességű, vezeték nélküli kommunikációs megoldásokkal. Hazánkban is növekszik azon helyeknek a száma, ahol Wifi képes eszközzel bárki számára elérhető a Világháló. Az A38 hajó is egy ilyen úgynevezett hotspottá vált a megfelelő technikai háttér kiépítése során. A hajón lehetővé vált a vendégek számára az ingyenes, kötöttségek nélküli Internet-csatlakozás; az étterem területén ugyanis kiépítették az ingyenesen használható Wifi kapcsolatot, illetve az Orr Bárban található Internet-kávézó használata is díjmentes.

A Wifi az IEEE 802.11b nevű szabvány közérthető elnevezése. Működési elve hasonló a közismert, számos eszközbe beépített Bluetooth kommunikációhoz, amely segítségével néhány méteres körzeten belül kapcsolat teremthető az erre alkalmas eszközök között (például mobiltelefon – headset). A Wifi leendő sikereinek egyik lehetséges oka, hogy az ingyenesen használható frekvenciatartományban működik, így használatáért nem kell licencdíjat fizetni. Ezen kívül viszonylag olcsó eszközök segítségével nagy sebességű (maximum 11 Megabit/sec), főleg beltéri használatra alkalmas vezeték nélküli hálózat alakítható ki. Hatósugara zárt térben 30-90 méter közé tehető.

A drótnélküli csatlakozási pontot a HuWiCo (Hungarian Wireless Community) nonprofit egyesület építette ki. Az egyesület célja, hogy a más országokban már igen széles körben elterjedt vezeték nélküli technológiákat ismertesse és népszerűsítse hazánkban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés