Connect with us

technokrata

Új adatátviteli technológiát tesztel a Vodafone

Kütyük

Új adatátviteli technológiát tesztel a Vodafone

A Vodafone Japánban egy nagy sávszélességgel, illetve alacsony válaszidővel kecsegtető új vezeték nélküli adatátviteli technológiával kísérletezik.

A mobil operátor munkatársai bejelentették, hogy a Vodafone először a japán fővárosban, Tokióban folytat majd kísérleteket az úgynevezett OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) technológiával. A Vodafone képviselői a bejelentés kapcsán hangsúlyozták, hogy a vállalat továbbra is a WCDMA alapú 3G megoldások elkötelezett híve, azonban emellett tapasztalatokat szeretne gyűjteni az olyan új technológiák kapcsán is, mint amilyen például az említett OFDM, vagy a HSDPA.

Az OFDM a WCDMA és a cdma2000 rendszerű harmadik generációs szolgáltatások versenytársa, azonban azoktól eltérően aszimmetrikus, vagyis elsősorban adat- és nem hangszolgáltatásokra van optimalizálva. Az OFDM teljesen más elven működik, mint a hagyományos CDMA, vagy TDMA és leginkább a vezetékes szélessávú kapcsolatokhoz hasonlítható.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Vodafone milyen hosszú távú tervekkel rendelkezik OFDM ügyben, erre minden bizonnyal az első teszteredmények és gyakorlati tapasztalatok megszerzése után kapunk majd választ.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu