Connect with us

Hirdetés

technokrata

Illegális file-csere – újabb százak a bíróság előtt

Kütyük

Illegális file-csere – újabb százak a bíróság előtt

Az RIAA, az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége ismét több száz meg nem nevezett, zenei állományokat illegálisan cserélő internetezőt perelt be, köztük számos diákot is.

Még a múlt héten jelentette be az amerikai szervezet, hogy további 477 egyén ellen indított jogi eljárást – ezzel a lépéssel az RIAA már közel 2500 USA-beli internetezőt citált bíróság elé. Ahogyan márciusban is a diákok kerültek a szövetség célkeresztjébe, úgy az április végi per is főként a felsőoktatásban tanulók ellen irányul. A szervezet által kiadott közlemény szerint 14 különböző iskola diákjait érinti az eljárás.

Ismeretes, hogy február végén jelentette be az RIAA, hogy 532, pontosan meg nem nevezett személy ellen kezdeményeztek pert, melynek során számos diákot is illegális file-cserével gyanúsítottak. Egészen pontosan 21 egyetem 89 hallgatóját vádolták azzal, hogy engedély nélkül osztotta meg a birtokában levő zenéket az Interneten.

˝A diákok számára biztosított legitim zeneletöltő szolgáltatások mellett az iskolákban az ezzel kapcsolatos oktatás és a technológiai kezdeményezések is kritikus szerepet játszanak.˝ – mondta el Cary Sherman, az RIAA elnöke, a szervezet álláspontját az illegális file-csere visszaszorításáról – ˝Emellett azonban szükség van a jogtulajdonosok érdekeinek hatóságilag való biztosítására is [..], emlékeztetve az embereket arra, hogy ez a cselekmény törvénysértő.˝

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés