Connect with us

Hirdetés

technokrata

2005-ben jön a 3,5G, 2010-ben pedig már a 4G

Kütyük

2005-ben jön a 3,5G, 2010-ben pedig már a 4G

Miközben a harmadik generációs mobil technológiák még éppen hogy csak szárnyaikat bontogatják, a szolgáltatókat máris a 3G utáni világ foglalkoztatja.

Az ARC Group piacelemző cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy számos operátort már most a 3G-ről 3,5G-re történő átállás gondolata foglalkoztatja, illetve az, hogy a WLAN szolgáltatásokat hogyan lehetne a leghatékonyabban integrálni a jelenlegi mobil infrastruktúrába.

A szolgáltatók a HSDPA technológia révén kívánják majd frissíteni 3G hálózataikat, melyek ily módon minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebesség biztosítására lesznek képesek. A mobil infrastruktúra megoldások gyártásával foglalkozó cégek kínálatában már fel is lelhetőek a HSDPA támogatású W-CDMA eszközök, és amennyiben minden jól megy, akkor a legnagyobb japán mobil operátor, az NTT DoCoMo 2005-ben be is indítja a világ első 3,5G szolgáltatását.

Az ARC Group előrejelzései szerint 2008-ban világszerte már több mint 9 millióan használnak majd 3,5G mobil eszközöket. A következő új mobil technológia, a 4G piaci debütálását a szakértők legkorábban 2010-re teszik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés