Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile lesz a Westelből

Kütyük

T-Mobile lesz a Westelből

A Matáv Igazgatósága arról döntött, hogy a Westel felveszi a T-Mobile nevet. A társaság hivatalos neve 2004. május elejétől T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. lesz.

A Westel és a T-Mobile évek óta szoros együttműködésben dolgoznak. A beszerzés és termékfejlesztés terén történő együttműködés lehetővé teszi a Westel számára, hogy ügyfeleinek szélesebb körű szolgáltatásokat és készülékeket kínáljon, versenyképesebb áron. A névváltoztatás a következő lépés a Westel szolgáltatásainak T-Mobile Csoportba való integrálásában. A T-Mobile Csoport az egyik legnagyobb nemzetközi mobil szolgáltató csoport és az egyetlen, amely egybefüggő transzatlanti szolgáltatást kínál ügyfeleinek, azaz a T-Mobile márkanév a tengerentúlon is jelen van.

Egy olyan nemzetközi csoporthoz való csatlakozás, mint a T-Mobile, nemcsak a társaság értékét növeli, de az ügyfelek számára is előnyökkel jár. A T-Mobile Magyarország ügyfelei a T-Mobile márkanév alatt további új, innovatív termékekhez és szolgáltatásokhoz juthatnak majd hozzá. A névváltás további előnye, hogy az előfizetők a többi T-Mobile szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat is el tudják érni. Michael Günther, a T-Mobile vegyesvállalatok irányításáért felelős vezető, a Matáv igazgatósági tagja szerint: ˝A T-Mobile márkanév használata jó lehetőség a Westel számára, hogy kihasználja egy erőteljes, nemzetközi márkanév előnyeit˝.

Sugár András, a Westel vezérigazgatója hangsúlyozta: ˝Ezzel a partneri kapcsolattal és új márkanevével Magyarország piacvezető mobilszolgáltatója még inkább erősítheti nemzetközi versenyképességét. Vállalatunk a jövőben is ügyfeleink igényeit szem előtt tartva fejleszti minőségi, mindenhol és mindenkor elérhető szolgáltatásait. A legfontosabb számunkra ügyfeleink elégedettségének további növelése, innovatív és inspiratív megoldásokkal és multimédiás alkalmazásokkal˝.

A névváltás nem jelent és nem is indokol változtatást a Westel tulajdonosi struktúrájában. A T-Mobile Magyarország egyedüli tulajdonosa továbbra is a Matáv marad. Josef Brauner, a T-Com vezérigazgatója ezt megerősítve úgy nyilatkozott: ˝A márkanév cseréje sem a Matáv Csoport tulajdonosi szerkezetében, sem a vezetésében nem okoz változást˝. Hozzátette: ˝A névváltoztatás időzítése fontos volt, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ideális időpont a Westel számára, hogy nemzetközivé váljon˝.

Pénzügyi hatás
A Deutsche Telekom Csoport közvetlenül részt vesz a névváltás folyamatában, segítséget nyújtva például a marketingkommunikáció, a vállalati arculat és design kidolgozása, a hálózatmodernizálás, valamint a értékesítés területén.

A névváltás pozitív hatással lesz a Westel pénzügyi mutatóira. Várhatóan javul majd az ügyfélbázis összetétele és csökken a lemorzsolódás. A magasabb ARPU és roaming bevételek, valamint az alacsonyabb ügyfél megszerzési költségek magasabb EBITDA-t eredményeznek.

A névcsere további pénzügyi hatása az IFRS szerint elkészített eredmény-kimutatásra: a Westel márkanév teljes nettó könyv szerinti értéke leírásra kerül 2004 során. Ennek a döntő részét az első negyedévben számoljuk el, melynek a vonatkozó (ún. EBITDA alatti) eredményhatása 3,7 milliárd forint lesz 2004 első negyedévében. Ennek eredményeképpen módosítjuk a 2004. évi értékcsökkenésre és amortizációra vonatkozó iránymutatásunkat, mely így előreláthatólag 136-139 milliárd forint között lesz.

A T-Mobile-ról
A T-Mobile International a világ egyik vezető vállalata a mobil kommunikáció területén. A Deutsche Telekom négy stratégiai divíziójának egyikeként a T-Mobile Európa és az Egyesült Államok legdinamikusabban fejlődő piacaira koncentrál. 2003. év végéig több mint 90 millió ügyfél vett igénybe mobil kommunikációs szolgáltatásokat a T-Mobile vagy a Deutsche Telekom többségi vagy kisebbségi tulajdonába tartozó vállalatokon keresztül. Mindezt egy a világ legsikeresebb digitális vezeték nélküli szabványán, a GSM-en alapuló közös technológiai platformon keresztül. A T-Mobile emellett az egyetlen egybefüggő transzatlanti szolgáltatást nyújtó mobil kommunikációs szolgáltató.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés