Connect with us

Hirdetés

technokrata

PenPhone és digitális settop-box MMS-üzenetekhez: a Siemens gondolatai a mobilkommunikáció jövőjéről

Kütyük

PenPhone és digitális settop-box MMS-üzenetekhez: a Siemens gondolatai a mobilkommunikáció jövőjéről

A jövő technológiáját bemutató újdonságokkal jelentkezett a Siemens az iparág legnagyobb seregszemléjén, a hannoveri CeBIT kiállításon.

A cég fejlesztői és formatervezői olyan tanulmánykészülékeket mutattak be, amelyek kialakításánál a rugalmasság, a kényelem és a méretcsökkentés volt a fő szempont. A kézírást felismerő ˝tollofon˝, az MMS üzenetek fogadására alkalmas Gigaset settop-box, a képüzenetekbe való beírást lehetővé tévő toll, vagy az apró gombok nyomkodását megkönnyítő virtuális billentyűzet talán már a közeljövőben felbukkannak a mobil és cordless készülékeken.

A PenPhone egy háromsávos mobiltelefon és egy toll keveréke. Az írótollat formázó, 14 centiméteres ˝tollofon˝ képes felismerni és elmenteni a kézzel írott számokat és üzeneteket – függetlenül attól, hogy mire jegyeztük le azokat. Ha éppen nem esik a kezünk ügyébe semmilyen írófelület, a beépített hangfelismerő is aktiválni tudja a készüléket. Emellett kihangosítót valamint hangvezérlő funkciót is beleépítettek, és Bluetooth-szal kapcsolódik kézi számítógépünkhöz vagy a fejhallgatóhoz.

Szintén a CeBIT-en mutatták be a Gigasethez kapcsolható tévés settop-boxot. Ez egy olyan digitális tévé-vevőkészülék, amely azt is lehetővé teszi, hogy normál telefonvonalon keresztül mobiltelefonról vagy cordless készülékről küldött MMS-képeket és -üzeneteket nézzünk meg a televíziónkon. A settop-box a digitális interaktív tévét (DVB) és a drótnélküli szélessávú kommunikációt egyesíti. A bejövő hívások megjelennek a tévé képernyőjén, ránk bízva, hogy megszakítjuk-e az éppen nézett filmet, és válaszolunk-e a hívásra.

A Bluetooth Advanced Pen Input MMI lehetővé teszi, hogy igazán kreatív MMS-üzeneteket készítsünk. Segítségével belerajzolhatunk vagy jegyzetelhetünk a képüzenetünkbe. A rajzokat és a szavakat automatikusan olyan méretűvé alakítja a készülék, hogy MMS-ben elküldhető legyen, így aztán semmi sem szab gátat a fantáziánknak.

Sok felhasználó problémáját oldja meg a QWERTY virtuális billentyűzet, amely lehetővé teszi, hogy az egyre kisebb méretű készülékek gombjait is kezelni tudjuk. Az eszköz a lézertechnológiát használva billentyűzetet vetít ki a sík felületre, lehetővé téve, hogy gyorsan és könnyen írjunk szöveges üzenetet, amely aztán automatikusan megjelenik a mobiltelefon kijelzőjén.

Az Assisted Global Positioning System (A-GPS) technológiát a 2,5. és 3. generációs mobilok számára fejlesztették ki. A készülék, a GPS vevő és a cellurális hálózat közötti kommunikációra épülő technológia lehetővé teszi a helymeghatározáshoz kapcsolódó alkalmazások eddiginél szélesebb körű használatát. Így a telefon képes lesz navigációra, flottairányításra, nyomon követésre és kipróbálhatjuk rajta az interaktív, több játékos által játszott játékokat is. Ennek nyomán már nem fordulhat elő velünk, hogy eltévedünk egy idegen városban, mivel a telefonunk pontosan tudja, hol vagyunk.

A stílusos kialakítású, merevlemez formájú távirányítható memória (Remote Memory Device) a zenerajongók kedvence lesz. Az elmentett mp3 fájlok Bluetooth kapcsolatú sztereó fejhallgatón élvezhetők, emellett a Bluetooth segítségével vezeték nélkül cserélhetők a zenefájlok a fejhallgató, a PC, a laptop, a mobiltelefon, a kéziszámítógép és a digitális kamera között. A készülék emellett Ethernet hozzáférést is biztosít a hálózati adatcseréhez. Az eszköz külön tárhelyet biztosít a szűkös memóriával rendelkező készülékek, mint például a digitális kamera, a mobiltelefon vagy a PDA számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés