Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan számítógépeznek a vakok?

Kütyük

Hogyan számítógépeznek a vakok?

A számítógép a vakok számára korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyit meg és a látókkal azonos esélyt biztosít a munkavégzés, tanulás, információszerzés és kommunikáció területén.

A FFRISS fogyatékos fiatalok információs honlapján hírek, érdekességek, információk találhatók a vak, mozgássérült és siket fiatalok társadalmi beilleszkedéséről. A honlap természetesen vakok számára is olvasható. Ez utóbbi folyamat a látásában nem korlátozott emberek számára azonban többé-kevésbé ismeretlenül zajlik…

A vakok számítógépezése először elég szokatlan a látók számára. A vak felhasználó többnyire kikapcsolt képernyő előtt ül, folyamatos ˝robothangot˝ (szintetizált beszédet) hallgat fülhallgatóval vagy hangosan, és közben szapora ujjakkal dolgozik a billentyűzeten. Az egeret a vakok nem használják. A monitort általában csak akkor kapcsolják be, ha egy látó ember odaül melléjük.

Természetesen ennél sokkal összetettebb a vakok számítógép-kezelése; a témában egy részletes leírás olvasható a FFRISS weblapján.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés