Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes telefonszolgáltatás a Morpheus alkotójától

Kütyük

Internetes telefonszolgáltatás a Morpheus alkotójától

A Streamcast Networks, a Morpheus file-cserélő alkalmazás fejlesztője bejelentette, hogy komolyan beszáll az online telefonálás területére.

A cég a következő hónaptól indítja fizetős szolgáltatását, mely egy Morpheus felhasználó számára 10-35 dollárba kerül majd egy hónapra. A legolcsóbb lehetőség választása esetén 300 percnyi beszélgetést kínálnak, míg a 35 dolláros díj korlátlan hangkommunikációt biztosít. Ezek az összegek természetesen a hagyományos telefonhálózatokba irányuló hívásokra vonatkoznak, sajnos egyelőre csak az USA területén. A Streamcast úgy teszi kivitelezhetővé a hálózatok közötti átjárást, hogy egy (Morpheus névre hallgató) adaptert is biztosít az előfizetéshez.

A Streamcast lépése mát tendenciózus eseménynek mondható – a VoIP piacra pár hónapja a Kazaa fejlesztője, a Sharman Networks intézte az első ˝behatolást˝ a file-cserélők oldaláról. A Skype alkalmazás megjelenése egyértelmű jelzése annak, hogy a hatalmas felhasználói adatbázissal bíró, peer to peer szolgáltatásokat üzemeltető cégek számára igenis van keresnivaló a VoIP területén – s ebből aztán nem kevés bevételt is generálhatnak. A Sharman ugyanis az alapszolgáltatást ingyenesen kínálja, de az extra funkciókért (mint például a videokonferenciáért) majd fizetni kell. A felhasználók pedig örömmel fogadják ezeket a lehetőségeket: a Skype-ot alig pár hónap alatt több mint hatmilliónyian töltötték már le.

Közel hasonló lehetőségek előtt áll a Streamcast is, mivel a Morpheust már több mint 120 millió ember szerezte be az Internetről. Igaz, ezek egy része nem használja a szolgáltatást, más részük pedig nem az USA-ban él, de még így is tízmilliókra tehető a VoIP-re fogékony felhasználói tábor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés