Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens Magyarországon is bevezeti az SX1-et

Kütyük

A Siemens Magyarországon is bevezeti az SX1-et

Februárban kerül a magyar piacra a Siemens Mobile legújabb csúcskészüléke, az SX1.

A formabontó külsejű telefon a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket tartalmazza, s rendelkezik valamennyi üzleti és szórakoztató funkcióval, amelyet a technika mai állása lehetővé tesz. A készüléken rádiót és MP3-zenéket hallgathatunk, 65 ezer színes képernyőjén videofájlokat nézhetünk, s fotózásra és videofelvétel készítésére valamint továbbítására is alkalmas.

Az SX1 legszembeötlőbb különlegessége első pillantásra feltűnik: a telefon két oldalán helyezkednek el a számbillentyűk. Ennek köszönhetően lehetővé vált, hogy a 65 ezer szín megjelenítésére képes nagy méretű, 176×220 pixeles, kiváló képminőséget biztosító kijelző a készülék közepén helyezkedhessen el, anélkül, hogy ez növelné a méretet; az SX1 tömege mindössze 110 gramm. A szokatlan billentyűzet kezelése néhány nap alatt elsajátítható, ettől kezdve viszont jóval gyorsabban tudunk vele például SMS-eket írni, mint a hagyományos küllemű készülékekkel. A tanulást egy ötletes, a telefonba beépített játék is segíti.

A kijelző alatt elhelyezkedő központi irányítógomb segítségével a kijelzőn megjelenő képeket álló vagy fekvő formátumban is megtekinthetjük. A készülék beépített videokamerát is tartalmaz, amely kezelése egyszerű, és segítségével közel egyperces videofilmet is rögzíthetünk, 95 KB-nyi felvételt pedig MMS üzenetben egy arra alkalmas másik mobiltelefonra át is küldhetünk.

Az ékszerszerű, különlegesen esztétikus telefon emellett rendelkezik valamennyi üzleti és szórakoztató funkcióval, amelyet a technika mai állása lehetővé tesz. A telefon üzleti alkalmazásai révén egy normál PDA-nek (digitális személyi titkár) megfelelő teljesítményt nyújt. A készülék memóriáját cserélhető multimédia kártyával bővíthetjük. A mindössze 99 milliméteres SX1-be a videó és audiolejátszó mellett MP3 lejátszót és FM-rádiót is beépítettek a tervezők, amelyeket kihangosítva vagy akár a sztereó fülhallgatón keresztül hifi minőségben is lehet élvezni.

Ha a feszültséget szeretnénk levezetni, igazán nagyszerű szórakozást nyújt mindenkinek az egyedülálló látványvilággal rendelkező Mozzies elnevezésű játék. A mobiltelefonokon eddig megszokottaktól gyökeresen eltérő játék különlegessége abból adódik, hogy a képernyőn átrepülő szúnyogokat a kamera lencséjén vett valódi háttérrel egyesíti, így a saját szobánkban folytathatjuk az izgalmas vadászatot.

A legújabb szórakoztató és üzleti technológiát egyesítő SX1 tökéletes társ annak, aki a munkát ugyanolyan komolyan veszi, mint a szórakozást. Az SX1 a nyílt forrású Symbian felületre épülve a Series 60 felhasználói és applikációs felület mobil változata. A készüléket könnyű kezelhetőség jellemzi, emellett használói rengeteg letölthető tartalom és alkalmazás segítségével egyénivé tehetik telefonunkat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés