Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacon a Hitachi első GPRS kompatibilis mobilja

Kütyük

Piacon a Hitachi első GPRS kompatibilis mobilja

A Hitachi a napokban megkezdte első GPRS (2,5G) kompatibilis mobiltelefonja kereskedelmi forgalmazását.

A Hitachi HTG-988 típusjelzésű újdonsága 165 dollárba, vagyis mintegy 34 ezer forintba kerül és különböző források tudni vélik, hogy nem a japán Hitachi fejlesztette ki, illetve gyártja, hanem a tajvani székhelyű Lite-On Technology.

A széthajtható kialakítással rendelkező, integrált digitális fényképezőgépet nélkülöző Hitachi mobiltelefon folyadékkristályos kijelzője a mai trendnek megfelelően 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A Hitachi HTG-988 egyelőre csak Tajvanon kapható, és egyelőre nem lehet tudni, hogy a világ egyéb régióiban mikor jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A Lite-On Technology-től egyébként nem áll messze a mobiltelefon fejlesztés és gyártás, hiszen a vállalat gyártja többek közt az Alcatel OT320 és a Siemens Xelibri X5 típusjelzésű mobiltelefonokat, de a cég partnerei között fellelhető a dél-koreai LG Electronics, valamint jó néhány kínai mobilgyártó is. Az elmúlt esztendő harmadik negyedévéig a Lite-On Technology gyártotta egyébként a Sony Ericsson T200-as mobilokat, és amennyiben hinni lehet a pletykáknak, 2004 második negyedévétől kezdve néhány Nokia telefont is gyártani fog a vállalat. A Lite-On Technology 2003-ban mintegy 4,2 millió mobiltelefont szállított le partnerei számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés