Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefonokba szánt új ATI 3D grafikuschip

Kütyük

Mobiltelefonokba szánt új ATI 3D grafikuschip

A személyi számítógépes grafikuskártya piac egyik jeles képviselője, az ATI Technologies bejelentette vadonatúj, elsősorban mobiltelefonokban történő felhasználásra szánt grafikus processzorát.

Az Imageon 2300 kiváló háromdimenziós játékélményt biztosít a mobiltelefon tulajdonosok számára – nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Azzedine Boubguira, a kanadai székhelyű gyártó marketing részlegének egyik vezetője.

Az ATI Technologies-féle Imageon 2300-as grafikus processzor nem csak a háromdimenziós grafikai feladatok ellátására képes, hanem e mellett kétdimenziós gyorsítást biztosít, másodpercenként 30 képkockás MPEG4 dekódolást valósít meg, mozgóképeket rögzít, valamint fényképeket tömörít és csomagol ki. A mikrochip a számítógépes világban széles körben használt OpenGL API (Application Programming Interface) egyik speciális változatát, az OpenGL ES programozói interfészt használja a 3D rendereléshez.

Az Imageon 2300 chipeket a nagyközönség először a napokban zajló CES (Consumer Electronics Show) kiállításon tekintheti meg. A gyártó munkatársai elmondták, hogy az eddig elkészült processzorok tesztpéldányok, azonban várhatóan még ebben a negyedévben meg fog kezdődni a chip tömeggyártása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés