Connect with us

Hirdetés

technokrata

Növekvő mobilpiac, visszaszoruló Nokia

Kütyük

Növekvő mobilpiac, visszaszoruló Nokia

Az idei esztendő harmadik negyedévében mintegy 22 százalékkal több mobiltelefont adtak el világszerte, mint az előző év hasonló időszakában, a piacvezető Nokia részesedése pedig jelentős mértékben csökkent – derül ki a Gartner piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

A mobiltelefonos piac az elmúlt negyedévben rendkívül dinamikus fejlődésen ment keresztül – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ben Wood, a Gartner európai mobil telekommunikációs részlegének egyik vezető elemzője. Wood elmondta, hogy a harmadik negyedévben megközelítőleg 132,8 millió darab mobil készülék talált gazdára, és minden esély meg van arra, hogy az idei esztendőben eladott mobilok száma meghaladja az 500 milliót.

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Nokia piaci részesedése az elmúlt hónapokban csökkent, ami elsősorban annak tudható be, hogy a német Siemens és a dél-koreai Samsung egyre komolyabb erővel nyomul előre a szegmensben. Említésre méltó, hogy az ugyancsak dinamikusan terjeszkedő LG olyan sok mobilt adott el az elmúlt hónapokban, hogy elorozta a Sony Ericsson korábbi ötödik helyezését.

A piackutatók szerint a mobiltelefonos piac dinamikus növekedése két fő tényezőnek köszönhető. Az egyik ilyen tényező nem más, mint, hogy a fejlett országokban élők időről időre szeretik lecserélni elavultnak tartott készülékeiket, a másik tényező pedig, hogy a fejlődő országokban mostanság egyre többen vásárolják meg életük első mobiltelefonját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés