Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NTT DoCoMo Symbianos fejlesztéseket fog folytatni

Kütyük

Az NTT DoCoMo Symbianos fejlesztéseket fog folytatni

A Symbian a napokban Szolgáltatói Technológiai Integrátor megállapodást kötött Japán legnagyobb mobiltelefonos operátorával, az NTT DoCoMo-val.

A szerződő felek között létrejött megállapodás értelmében az NTT DoCoMo hozzáférést kap a Symbian operációs rendszer forráskódjához, az általa szabadon módosított kódot pedig továbbíthatja a megfelelő Symbian licenszek birtokában lévő mobiltelefon gyártó cégekhez.

A Szolgáltatói Technológiai Integrátor szerződés ezenkívül kitér arra, hogy az NTT DoCoMo speciális felhasználói felületeket és szolgáltatás szintű funkciókat valósíthat meg a Symbian operációs rendszerre építkezve. Az NTT DoCoMo ezekből referencia ajánlásokat készíthet, majd pedig a mobilgyártó cégek rendelkezésére bocsáthatja azokat. Várakozások szerint ily módon jelentős mértékben csökkenthetők lesznek a fejlesztési költségek, egyszerűsödni fog a készülékek használata, valamint csökkenni fog a szoftverhibák száma.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az NTT DoCoMo arra ösztönzi a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégeket, hogy fejlesszenek Linux alapú készülékeket, vagyis a vezető japán operátor a közeljövőben a Symbian mellett a nyílt forrású Linuxnak is nagy figyelmet kíván szentelni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés