Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia elismerte, hogy feltörték az N-Gage védelmi rendszerét

Kütyük

A Nokia elismerte, hogy feltörték az N-Gage védelmi rendszerét

A világ elsőszámú mobiltelefon gyártójaként jegyzett Nokia megerősítette azon híradásokat, melyek szerint hackereknek sikerült feltörniük a hordozható játékgép és mobiltelefon ötvözetének tekinthető N-Gage másolásvédelmi rendszerét.

A finn székhelyű vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Nokia a hatóságok és a szélessávú internet szolgáltatók segítségével mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy gátat szabjon a kereskedelmi forgalomban 35-40 dolláros áron kapható N-Gage játékok illegális internetes terjedésének.

Stephen Knuff, a Nokia szóvivője utalt arra, hogy az illegális módon lemásolt N-Gage játékok immár hosszabb ideje terjednek a különböző internetes közösségekben. A Nokia fel kívánja venni a kapcsolatot az internet szolgáltatókkal és az illetékes hatóságokkal, és minden eszközzel azon lesz, hogy megvédje szellemi tulajdonait – nyilatkozta a szóvivő, majd hozzátette, hogy az N-Gage védelmi rendszerének feltörése először nem tűnt többnek egyszerű pletykánál, azonban a Nokia ezt követően vizsgálatot indított az ügyben és megállapította, hogy az említett rendszert valakiknek ténylegesen sikerült inaktiválniuk.

Az N-Gage másolásvédelmi rendszerének kiiktatását követően a kis memóriakártyákon tárolt játékszoftvereket már nem csak N-Gage eszközökön, hanem lényegében bármely olyan okostelefonon futtatni lehet, mely Symbian operációs rendszerrel van ellátva.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés