Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetezés a közterületeken – kevesebb korláttal

Kütyük

Internetezés a közterületeken – kevesebb korláttal

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerint az intelligens chipkártyák révén lecsökkenhetnek az internetezés korlátai az eMagyarország pontokon.

Ismeretes, hogy a közterületi eMagyarország pontokról jelenleg csak előre meghatározott webhelyeket lehet elérni, melyet részben azért alakítottak ki így, mert az egyes felhasználók a terminál(ok) előtt töltött ideje nincsen korlátozva. Extrém helyzetben például az is előfordulhat(na), hogy valaki órákig használja terminált, elérhetetlenné téve a többi járókelőnek az eszközhöz való hozzáférést.

Kovács Kálmán a Városházán jelentette be, hogy célul tűzték ki: az eMagyarország pontokon az internetezők minél kevesebb korlátba ütközzenek. Ennek megvalósításában nagy szerepet játszhat a chipkártya megjelenése, melyet a terminálba behelyezve lehetőség nyílik az ingyenes Internet-hozzáférés használatára; szinte bármilyen tartalom elérésére. A rendszer azonban úgy lenne kialakítva, hogy bizonyos idő eltelte után megszüntesse a kapcsolatot, ezzel téve lehetővé, hogy mások is hozzáférhessenek a terminálhoz, közölte a miniszter.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés