Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia két új készülék bemutatásával bővíti a mobil üzenetküldés lehetőségeit

Kütyük

A Nokia két új készülék bemutatásával bővíti a mobil üzenetküldés lehetőségeit

A Nokia üzleti mobil termékskálája az idei nizzai (Franciaország) Nokia Mobil Internet konferencián és az ausztráliai Brisbane-ben megtartott ˝Destination Nokia 100% Pure Mobility˝ (A cél a teljes mobilitás) rendezvényen bemutatott Nokia 6810 és Nokia 6820 üzenetküldő telefonokkal bővült.

A teljes billentyűzettel és öt irányban mozgatható nyílgombbal tervezett Nokia 6810 és 6820 gyors szövegbevitelt és egyszerű tájékozódást biztosít az olyan fejlett üzenetküldő szolgáltatások használata során, mint a mobil e-mail. A Nokia 6810 készülék Európában várhatóan 2004 második negyedévében lesz kapható. A Nokia 6820 üzenetküldő készülék szállítása várhatóan 2004 első negyedévében indul világszerte.

A kis méretű üzenetküldő készülékek olyan mobil szakemberek számára ideálisak, akiknek könnyű hozzáférésre van szükségük vállalati és magáncélú e-mail postafiókjukhoz és személyes információikhoz. Mindkét készülék az MMS-küldés, a folyamatos üzenetküldés és a jelenlét szolgáltatás tekintetében a Nyílt Mobil Szövetség (Open Mobile Alliance, OMA) specifikációira épül. Az új háromsávos üzenetküldő készülékek a Bluetooth, infravörös és kábeles kapcsolat biztosításával mindenféle csatlakozási megoldásra készen állnak. A fejlett mobil hangszolgáltatások, csatlakozási lehetőségek és a tartozékskála révén a készülékek hatékonyan működnek a mobil környezetben.

˝A Nokia nemrég elvégzett felmérése egyértelműen jelzi, hogy méretétől függetlenül minden vállalat keresi a megoldást az üzleti szempontból fontos információkhoz való mobil hozzáférésre˝ – mondta Niklas Savander, a Nokia Enterprise Solutions Terminálok részlegének alelnöke. ˝A hatékonyság fokozása és a folyamatok fejlesztése során a vállalatok számára fontos a mobil e-mailhez és az üzenetküldéshez való hozzáférés. Mind a Nokia 6810, mind a Nokia 6820 üzenetküldő készülék tervezésénél a mobil üzletemberek szempontjait tartottuk elsődlegesnek – ezért a készülékek kisméretűek, bárhol elférnek, de funkcióban gazdagok. A beépített fényképezőgéppel rendelkező Nokia 6820 kicsi és zsebre vágható. A Nokia 6810 legfontosabb előnye pedig könnyen használható billentyűzete. Az adatbevitel és a források hálózaton keresztül történő elérése terén mindkét készülék rendkívül hatékony”.

A mobil e-mail egyszerű konfigurációja és rugalmas telepítése létfontosságú ahhoz, hogy a szakemberek és informatikusok elfogadják és támogassák e mobileszköz elterjedését. A Nokia 6810-zel és a Nokia 6820-szal a felhasználók számos e-mail elérési lehetőség közül választhatnak az üzleti és személyes használatnál egyaránt. Az e-mail beállításokat az éteren át, OMA (Nyílt Mobilszövetség) kompatibilis módon biztosító, beépített elektronikus levelezési alkalmazás (POP3, IMAP4, SMTP) mindkét modellben megtalálható lesz. A készülékek támogatják a BlackBerry kapcsolatot is a vállalati levelezés titkosított elérésére. A két készülék több személyes és munkahelyi e-mail postafiók használatát is támogatja. Az EDGE technológia magas adatátviteli sebessége a mobil e-mail szolgáltatások magas színvonalú használatát teszi lehetővé.

Az üzleti mobiltelefonok jelenlegi termékskálájában kommunikátorokat, üzenetküldő készülékeket, a NokiaD211 multikód rádiókártyát és hangforgalomra koncentráló telefonokat találunk. A Nokia üzenetküldő készülékeit, például a Nokia 6810-et és a Nokia 6820-at széleskörű hozzáférési megoldásokkal látták el, tervezésük során pedig figyelmet fordítottak arra, hogy a készülékek minden eddiginél kisebbek és könnyen használhatók legyenek. A Nokia 6810 és a Nokia 6820 felhasználói a mobil e-mail eléréséhez a Nokia hozzáférés-mobilizátor, illetve a Nokia One tartalom-optimalizáló megoldást is hasznosíthatják.

A készülékek mellett ma számos, a mobil szakemberek kényelmét fokozó kiegészítő tartozékot is bemutattak. Közöttük található a GSM 900/1800 hálózatra készült vezeték nélküli Nokia 610 autós telefon és a Bluetooth technológiával működő HS-4W vezeték nélküli Boom fülhallgató.

A legfontosabb szolgáltatások között szerepel:

6810
– Beépített FM rádió
– Bluetooth technológia
– Háromsávos GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900
– Teljes billentyűzet
– 5 irányban mozgatható nyílgomb
– Mobil e-mail, MMS, SMS, hangforgalom
– Azonnali üzenetküldés, csevegés
– Jelenlét szolgáltatással ellátott névjegytár
– OMA kliens biztosítása
– Kapható: Európában 2004 második negyedévétől

6820
– Beépített fényképezőgép
– Bluetooth technológia
– Háromsávos GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 Európában és a Távol-Keleten
– Háromsávos GSM/GPRS/EDGE 850/1800/1900 Amerikában
– Teljes billentyűzet
– 5 irányban mozgatható nyílgomb
– Mobil e-mail, MMS, SMS, hangforgalom
– Azonnali üzenetküldés, csevegés
– Jelenlét szolgáltatással ellátott névjegytár
– OMA kliens biztosítása
– Kapható: világszerte 2004 első negyedévétől



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés