Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 6230: klasszikus forma és fejlett funkciók a mobil szakemberek számára

Kütyük

Nokia 6230: klasszikus forma és fejlett funkciók a mobil szakemberek számára

Az idei nizzai (Franciaország) Nokia Mobil Internet konferencián és az ausztráliai Brisbane-ben tartott ˝Destination Nokia 100% Pure Mobility˝ (A cél a teljes mobilitás) rendezvényen a Nokia bemutatta a mobil szakemberek legújabb nélkülözhetetlen eszközét: a Nokia 6230 telefont.

A legújabb technológiát és szolgáltatásokat biztosító Nokia 6230 a legmagasabb elvárásokkal rendelkező mobilosok igényeit is kielégíti. A háromsávos (GSM, GPRS, EDGE 900/1800/1900, GSM, GPRS, EDGE 850/1800/1900) mobiltelefon az EDGE és a Bluetooth vezeték nélküli technológia révén többféle csatlakozási lehetőséget, eltávolítható multimédiás memóriakártyát, valamint fényképek és videofelvételek készítésére alkalmas beépített VGA kamerát biztosít. A vékony és kis méretű Nokia 6230 szállítása a tervek szerint 2004 első negyedévében indul Európában, Afrikában, a Távol-Keleten és az amerikai földrészen.

˝A mobil szakemberek hagyományosan korán kezdik el az új mobiltechnológiát használni, és fejlett funkciókat, magasabb adatsebességet várnak annak érdekében, hogy menet közben is hozzájuthassanak az információkhoz, szórakozhassanak, és kapcsolatban maradhassanak a külvilággal˝ – mondta Kai Öistämö, a Nokia Mobile Phones alelnöke. ˝Az EDGE és Bluetooth technológiával, beépített kamerával, MMS funkcióval és még beépített MP3 lejátszóval is rendelkező Nokia 6230 telefon lenyűgöző szolgáltatáskínálattal válaszol ezen igényekre. A telefon segít kiegyensúlyozni a munka utáni feladatokkal terhelt, elfoglalt munkanapokat˝.

A Nokia 6230 egyik legfontosabb előnye az általa kínált vonzó multimédiás élmény. A beépített VGA kamerával és a 65000 színt megjelenítő kijelzővel a Nokia 6230 telefonnal éles és világos fényképek és videofelvételek készíthetők. A videolejátszó segítségével hanggal ellátott videofelvételeket készíthet, küldhet és fogadhat, illetve 3GPP video streaming formátumban fogadhat streaming video tartalmakat. Az eltávolítható multimédiás memóriakártyán jó minőségű videofelvételek, fényképek, hangfelvételek, prezentációk, fájlok és zene tárolható. A szinkronizált multimédiás integrációs (SMIL) technológiának köszönhetően a felhasználók több képet tartalmazó multimédiás üzeneteket is létrehozhatnak, küldhetnek és fogadhatnak. A SMIL technológia szöveget, hangot és képeket meghatározott sorrendben megjelenítő, több képet tartalmazó üzenetek megalkotását teszi lehetővé.

A rugalmas és hatékony vezeték nélküli kapcsolathoz a Nokia 6230 Bluetooth vezeték nélküli technológiát, infravörös csatlakozást valamint HSCSD és GPRS támogatást biztosít. A Bluetooth a zökkenőmentes kapcsolatot és a kényelmet szolgáló számos új, izgalmas tartozék, például a szintén ma bemutatott Nokia 610 autós telefon, vagy a stílusos vezeték nélküli Boom fülhallgató használatát teszi lehetővé.

A Nokia 6230 nagysebességű, csomagkapcsolt alapú EDGE kapcsolatának köszönhetően az üzletemberek gyorsabban internetezhetnek, válthatnak üzeneteket és tölthetnek le adatokat. A Nokia 6230 akár 236,6 kb/s-ot elérő letöltési adatsebességével az EDGE-en át a GPRS-hez képest több mint negyedére csökken a letöltéshez szükséges idő.

A Nokia 6230 mobil e-mail kliense révén a felhasználók az EDGE, a GPRS és a HSCSD hálózatokon gyorsan intézhetik elektronikus levelezésüket. A fejlett xHTML böngészővel rövidebb idő alatt érhetők el a mobilszolgáltatások és az információforrások, a beépített TCP/IP technológia pedig az éteren át történő letöltést egyaránt megkönnyíti és felgyorsítja. A Nokia 6230 adatszinkronizálási funkciójával a felhasználók a hálózaton a távolból is elvégezhetik személyes adataik frissítését. A személyes adatok helyi egységesítése a Bluetooth-on, IrDA-n, USB-n és a Nokia PC Suite-tal is elvégezhető.

A Nokia 6230 felhasználói a jelenlét szolgáltatással bővített névjegytárral közölhetik elérhetőségüket, terveiket és tartózkodási helyüket munkatársaikkal, családjukkal, barátaikkal vagy másokkal. Egy fiatal vezető például telefonja profilját ˝Megbeszélésre˝ állítva javasolhatja kollegáinak és barátainak, hogy MMS-en vagy SMS-en keressék. Az azonnali szöveges üzenetváltás a jelenlét szolgáltatással bővített csevegés újabb érdekes funkciója. Ezzel a szolgáltatással a Nokia 6230 felhasználói saját csevegést indíthatnak, amelybe másokat is meghívhatnak, vagy csatlakozhatnak az őket érdeklő nyilvános vitákhoz.

A Nokia 6230 az AAC/MP3 zeneformátumokat alkalmazó digitális zenelejátszót is magába foglal. A kiváló, sztereó minőségű zene élményének élvezete mellett a zenerajongók ébresztőként, figyelmeztető- vagy csengőhangként is beállíthatják kedvenc számukat.

A legfontosabb funkciók között szerepel:
– Aktív TFT színes kijelző – max. 65.536 színnel
– Beépített digitális VGA fényképezőgép
– Nagysebességű, csomagkapcsolt alapú EDGE és GPRS kapcsolat
– Bluetooth
– Digitális kamera és videolejátszó
– Video streaming, AMR audioval
– MMC multimédiás kártya támogatása
– Java MIDP 2.0
– Jelenlét szolgáltatással bővített névjegytár és csevegés
– MP3/AAC zenelejátszó és beépített FM rádió
– xHTML böngésző a még teljesebb élményt nyújtó mobil internetezéshez
– Fejlett személyes adatkezelő (PIM) funkciók (határidőnapló, telefonkönyv, tennivalólista, notesz)
– OMA Digitális Jogok Kezelése 1.0 változat
– Mobiltárca
– Beépített kihangosító
– Többszólamú csengőhangok (24 hangszer támogatása)
– Infravörös, USB, PC Suite
– 76 cm3, tömege 97 gramm
– Beszélgetési ideje eléri az 5 órát, készenléti ideje max. 300 óra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés