Connect with us

technokrata

A Vodafone ázsiai mobil gyártókkal tárgyal 3G készülék ügyben

Kütyük

A Vodafone ázsiai mobil gyártókkal tárgyal 3G készülék ügyben

Különböző források szerint két ázsiai mobiltelefon gyártó nagyvállalat, a Sanyo és a Samsung exkluzív tárgyalásokat folytat a Vodafone-nal a mobil operátor közeljövőbeli harmadik generációs készülékeinek gyártása kapcsán.

A Financial Times című brit lap úgy tudja, hogy a Vodafone mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy csökkentsen a Nokiától való függőségén, éppen ezért szoros együttműködést kíván folytatni a mostanság rendkívül dinamikusan fejlődő ázsiai gyártókkal.

A Financial Times értesülései szerint a Sanyo és a Samsung áll elébe egy a Vodafone-nal kötendő beszállítói szerződésnek és a két cég minden további nélkül hajlandó a Vodafone igényeinek maximálisan megfelelő mobiltelefonok tömeggyártására. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy még egy a Vodafone-hoz hasonló méretekkel rendelkező mobil operátor sem fordíthat hátat a piacvezető Nokiának, azonban amennyiben a finn gyártó képtelen időben előrukkolni megfelelő harmadik generációs mobiltelefonokkal, a Vodafone teljes joggal fordul különböző ázsiai gyártókhoz.

Az említett lapban megjelent írást követően egyébként a Vodafone részvényeinek értéke közel egy százalékkal növekedett.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin