Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feljövőben a dél-koreai mobiltelefon gyártók

Kütyük

Feljövőben a dél-koreai mobiltelefon gyártók

A dél-koreai mobiltelefon gyártó cégek folytatják dinamikus előremenetelüket, melynek ékes bizonyítéka, hogy az egyik legfrissebb piaci jelentés szerint a világ öt legnagyobb mobiltelefon gyártóját tartalmazó ötös toplistán immár két olyan cég található, mely dél-koreai székhellyel rendelkezik.

A Strategy Analytics piackutató cég által a napokban közölt jelentés szerint az említett toplistán egy ideje már jegyzett Samsung Electronics mellé az utóbbi időkben sikerült az LG-nek is csatlakoznia, ezzel párhuzamosan pedig a szebb napokat is látott Sony Ericsson lekerült a rangos listáról. Utóbbi gyártó a legfrissebb eladási mutatókat tekintve a világ hatodik legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata.

A Strategy Analytics adatai alapján elmondható, hogy a piacot továbbra is a finn székhelyű Nokia uralja, mely cég első helyét jelen pillanatban egyetlen riválisa sem képes komolyan veszélyeztetni. A Nokia után az amerikai Motorola következik a sorban, a harmadik, negyedik, illetve ötödik helyen pedig Samsung, a Siemens, illetve a Top5 listán újoncnak számító LG található.

A piacvezető Nokia részesedése az idei esztendő első negyedévében 0,7 százalékponttal mintegy 35,1 százalékra csökkent, azonban a finn gyártó még így is több mint kétszer akkora részesedéssel rendelkezik, mint legközelebbi riválisa, a Motorola, melynek részesedése az elmúlt negyedévben 16,8 százalékról 15,4 százalékra esett vissza. A Samsung, a Siemens, illetve az LG jelenleg mintegy 12,2, 7,4, illetve 5,2 százalékát uralja a piacnak, miközben a Sony Ericsson részesedése kereken 5 százalékra tehető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés