Connect with us

Hirdetés

technokrata

5-10 ezer előfizetője lesz Irak első mobiltelefonos szolgáltatójának

Kütyük

5-10 ezer előfizetője lesz Irak első mobiltelefonos szolgáltatójának

A WorldCom (MCI) bejelentette, hogy egy a napokban aláírt szerződés értelmében Irakban hamarosan mobiltelefonos szolgáltatást fog indítani.

A komoly anyagi nehézségekkel küszködő, nevét MCI-ra változtató vállalat munkatársai elmondták, hogy amennyiben minden jól megy, már júniusban üzembe helyezik a cég első iraki mobiltelefonos rendszerét, azzal kapcsolatban azonban egyelőre senki sem kívánt hivatalosan nyilatkozni, hogy ez a rendszer Iraknak pontosan mely részén fog üzemelni, illetve, hogy a projekt kivitelezése mennyibe fog kerülni.

Különböző források tudni vélik, hogy az MCI féle mobiltelefonos szolgáltatás első körben Bagdad bizonyos részeiben lesz elérhető, az előfizetők száma pedig várhatóan 5-10 ezer körül fog alakulni. Ezen források szerint az MCI mintegy 45 millió dolláros beruházásra készül a háború utáni Irakban.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az ashtoni (Virginia) székhelyű nagyvállalat más telekommunikációs hálózatokat is építhet-e majd Irakban, ugyanis a Bush kormányzat úgy vélekedik, hogy az ilyen és ehhez hasonló ügyekben a leendő iraki kormányzatnak kell majd döntéseket hoznia. Irakban egyébként a háború előtt is nagyon kezdetleges volt a telekommunikációs infrastruktúra, hiszen ezer emberből csak minden harmadik rendelkezett telefonnal. Ezt az amúgy sem túl fejlett telekommunikációs rendszert az amerikai bombázások tovább sorvasztották, így jelen pillanatban az a helyzet, hogy az országban a katonák és a különböző segélyszervezetek munkatársai is csak műholdas telefonjaik segítségével tudnak kommunikálni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés