Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem túl népszerű a mobil e-mailezés

Kütyük

Nem túl népszerű a mobil e-mailezés

A Yankee Group nevezetű piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy míg a hagyományos elektronikus levelezés lényegében a vállalati élet mindennapos részévé vált, addig a mobiltelefonok segítségével lebonyolított e-mail küldés, illetve fogadás egyelőre nem túl nagy népszerűségnek örvend.

A piackutató cég elemzői szerint ez elsősorban annak tudható be, hogy a mobil e-mailezésnek csak akkor van értelme, ha a cégek munkatársai hosszabb üzleti utakon tartózkodnak, ezenkívül pedig ugyancsak komoly negatív tényezőt jelent a magas ár, ugyanis a kis és közepes méretű vállalkozások számára az egyéb kommunikációs formákhoz képest túlzott költségeket jelent.

A Yankee Group jelentése szerint az említett hátráltató tényezők miatt 2007-ben a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottaknak a fejlett Nyugat-Európában is csak mintegy 5, azaz öt százaléka fogja igénybe venni a mobiltelefonos elektronikus levelezési szolgáltatásokat. A mobil e-mailezés egyszerűen azért nem fog elterjedni, mert a legtöbb ember nem olyan munkakörben dolgozik, mely munkakör megkövetelné tőlük azt, hogy lényegében bárhol és bármikor tudjanak elektronikus leveleket fogadni és küldeni – nyilatkozta Farid Yunus, a Yankee Group Wireless-Mobile Europe részlegének egyik vezető elemzője.

Yunus ezenkívül elmondta, hogy egyelőre az is komoly problémát jelent, hogy a mobiltelefonok segítségével történő elektronikus levelezés biztonsága nem áll a legmagasabb fokon, illetve, hogy az igazán biztonságos mobil e-mail rendszerek egyelőre nagyon sokba kerülnek. Ezen rendszerek árának jelentős mértékben csökkenniük kell, ellenkező esetben ugyanis alig pár céges alkalmazott fogja használni őket – mondta Yunus.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés