Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toleranciára nevelés Interneten – középiskolai kísérleti program

Kütyük

Toleranciára nevelés Interneten – középiskolai kísérleti program

Az Internetet használja fel a toleranciára nevelésben az a program, amelyet egy szegedi és egy pécsi középiskolában indítanak hétfőn kísérleti jelleggel.

A programot támogató Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára, Csepeli György az MTI-nek elmondta, hogy az etnikai típusú konfliktusok mérséklését, a társadalmi tolerancia növelését szolgálja az E-tolerancia modell. Tájékoztatása szerint a középiskolákban oktatott történelem tantárgy XX. századdal foglalkozó fejezetét webalapra helyezik, kiegészítve romológiai ismeretekkel. Fél éven keresztül roma és nem roma középiskolás tanulókból álló csoportok ugyanazon képzésben részesülnek.

A tananyagot úgy szerkesztették, hogy a csoportok egymás segítségére szoruljanak, közben a szakemberek folyamatosan vizsgálják a tanulók együttműködési készségét – fejtette ki az államtitkár. A program során – ugyancsak az Internet közvetítésével – a tolerancia mérésére alkalmas szociálpszichológiai teszteket kell kitölteniük a diákoknak, a kérdőívekből tolerancia-adatbázis létrehozását tervezik.

Az új modellel olyan pedagógiai rendszer kifejlesztése is cél, amely lehetővé teszi a magyarországi romák történetének és kultúrájának oktatását, roma és nem roma középiskolások számára. Szegeden a Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban, Pécsen pedig a Gandhi Gimnáziumban indítják a kísérleti programot – mondta el Csepeli György.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés